Erdogan: Zapad, a posebno SAD konstantno napadaju Rusiju
Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan

“Sastanak s Putinom u naredna dva dana“

Erdogan: Zapad, a posebno SAD konstantno napadaju Rusiju

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da bi u naredna dva do tri dana trebalo da razgovara sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o narednim koracima Moskve u vezi sa situacijom u Ukrajini u smislu dijaloga i mirovnog sporazuma.

Erdogan je optužio da SAD i druge zemlje Zapada da provociraju Moskvu.

“Zapad, a posebno SAD, konstantno napadaju Rusiju. Naravno, Rusija pruža veliki otpor svemu tome”, rekao je Erdogan novinarima.

On je istakao da je Turska posvećena dijalogu i miru između Rusije i Ukrajine.

“Radimo na otvaranju mirovnog koridora, kao što smo imali u slučaju žita”, rekao je Erdogan, pohvalivši u isto vrijeme ruski otpor na pritisak SAD i njenih saveznika.

On je ukazao da je odluka ruskog predsjednika da ne učestvuje na Samitu G20 u Indoneziji njegova vlastita i da o njoj ne treba diskutovati.

“Očigledno je da se Putin konsultovao sa svojim timom i donio tu odluku. Rasprava o tome značila bi nepoštovanje predsjednika i njegovog tima”, rekao je Erdogan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.