Popović: DF pokazao da nema želju za rješavanje krize, bez zapadnih partnera ne možemo rapsetljati Gordijev čvor
Andrija Popović, Foto: LPCG

"Skup poslao mnogo poruka, mnogi nisu očekivali toliku brojnost"

Popović: DF pokazao da nema želju za rješavanje krize, bez zapadnih partnera ne možemo rapsetljati Gordijev čvor

Predsjednik i poslanik Liberalne partije Andrija Popović komentarisao je za Antenu M jučerašnji sastanak sa predsjednicom Skupštine Danijele Đurović. Sastanak je ocijenio neuspješnim.

"DF je na samom početku izveo politički performans. Napustili su sastanak navodono zbog toga što nije bilo Đukanovića. I ranije smo praktikovali na sastancima da ovlašćeni predstavnici političkih partija prisustvuju, tako je bilo i početkom ljeta u julu kad je takav isti sastanak održan u Skupštini, kad je u ime DF prisustvovao poslanik Branislav Radulović i niko to nije problematizovao. Teško je reći koji su motivi, iako se naziru".

Popović ocjenjuje da je juče na sastanku ipak trebalo doći do zaključaka iako je DF napuštio sjednicu. Jedini je zaključak, kako dodaje, taj da će se sastanak ponoviti sljedeće sedmice.

Kaže da je Potez DF-a pokazao da im nije interes da se izaberu sudije Ustavnog suda.

"Njima nije to interes, mnogo je lagodnije za njih da država nastavi da fuknkcioniše bez Ustavnog suda, tako da pretpostavljam da oni pripremaju još neke zakone, pored zakona o predsjedniku Crne Gore i da će nas o jadu zabaviti".

Popović Kaže da ne vjeruje da će parlamentarna većina odustati od Zakona o predjsedniku.

Govoreći o pretestu Ima nas, koji je prije dva dana održan ispred Skupštine, Popović kaže da je skup poslao mnogo poruka. Kaže da vjerovatno mnogi nijesu očekivali toliko ljudi.

"Oni su rekli i pokazali da je Crnoj Gori i svima nama dogorjelo do nokata. Poslate su poruke zapadnim partnerima da se moraju kao medijatori uključiti u crnogorsko pitanje, koje u ovom trenutku izgleda nerješivo. Bez zapadnih partnera teško da možemo sami riješiti Gordijev čvor. Ipak Crna Gora je zemlja članica NATO-a,  a na ulasku u EU i mislim da su u obavezi zapadni partneri da nas otrgnu od vučenja ka srpsko-ruskom svijetu", zaključio je Popović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.