Mitropolit Joanikije: Lažu oni koji kažu da ih vjera dijeli, to čini politika i interesi
Mitropolit Joanikije

Mitropolit Joanikije: Lažu oni koji kažu da ih vjera dijeli, to čini politika i interesi

Lažu oni koji govore da vjera dijeli. Prava vjera nikada ne dijeli ljude, već politika, interesi, strasti, mržnja i pakosti… A prava, istinska vjera nikada ne dijeli nego zbližava ljude, kazao je mitropolit SPC Joanikije tokom jučerašnje službe u manastiru Svetog Dimitrija Solunskog Čudotvorca na Boanu Кadića kod Danilovgrada.

On je kazao da nije bio samo jedan sukob u Crnoj Gori, u Bjelopavlićima između vlasti i naroda, već da ih je bilo mnogo više u našem narodu “sve do skoro, pa i do dan danas”.

“Ostale su podjele, ostali su razdori. A tome se raduju samo naši neprijatelji. A svaki onaj od nas koji bi se radovao takvim sukobima, takvim podjelama i razdorima nije na pravom božjem putu. Nije na putu Svetog Petra Cetinjskog, nije na putu Njegoševom i Svetog Vasilija Ostroškog. Takav bi trebalo da se pokaje. Uvijek treba da se molimo za naše svenarodno izmirenje”, poručio je Joanikije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.