Danas sastanak povodom prevazilaženja krize, ishod upitan
Skupština Crne Gore

Na poziv predsjednice Parlamenta Danijele Đurović

Danas sastanak povodom prevazilaženja krize, ishod upitan

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović za danas u 12 sati zakazala je sastanak sa predstavnicima parlamentarnih partija povodom političke situacije nastale nakon usvajanja Zakona o predsjedniku, koji je šef države Milo Đukanović vratio na ponovno odlučivanje.

Đurovićeva smatra da je dovedena u pitanje i bezbjednost u Crnoj Gori.

Predstavnici DF-a, SNP-a, DPS-a i Force potvrdili su da će prisustvovati današnjem sastanaku.

Gostujući u emisiji “Okrugli sto” saopštili su različita očekivanja i izrazili sumnju u njegov ishod, prenosi portal RTCG.

Đurović je u ponedjeljak pozvala lidere parlamenrarnih stranaka na dijalog, a trebalo bi da razgovaraju o imenovanjima u pravosuđu, prvenstveno izboru sudija Ustavnog suda, kao i reformi izbornog zakonodavstva.

Na sastanku bi trebalo da se razgovara i o izmjenama Zakona o predsjedniku, koje je predsjednik države Milo Đukanović vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

Iz institucija Evropske unije i više diplomatskig predstavništava u Crnoj Gori su kazali da su zabrinuti zbog usvajanja izmjena Zakona o predsjedniku i izostanka političkog dijaloga posebno u vezi sa izborom sudija Ustavnog suda.

Poručili su da svi politički subjekti zajedno treba da rade na pronalaženju izlaza iz trenutne krize.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.