Gogić pred sudom u četvrtak: Optužen za šverc 22 tone kokaina vrijednog preko milijardu dolara
Goran Gogić, optužen za šverc kokaina vrijednosti preko milijardu dolara

Gogić pred sudom u četvrtak: Optužen za šverc 22 tone kokaina vrijednog preko milijardu dolara

Crnogorski državljanin Goran Gogić, koji se tereti za šverc 22 tone kokaina u SAD pred sudom će se naći u četvrtak. Tada će se odlučivati o zahtjevu za produženje pritvora, saopšteno je Portalu RTCG.

Sud u Majamiju treba da odluči da li će bivši bokser teške kategorije, Goran Gogić, ostati u pritvoru i da li će biti prebačen u zatvor u Njujorku. Gogić je uhapšen prije desetak dana i okrivljen je za šverc 22 tone droge. Kokain je pronađen na brodovima u Sjedinjenim Državama, a za to je predviđena kazna od najmanje deset godina zatvora. Moguća je i doživotna kazna.

Američke vlasti terete Gogića da je organizovao enorman šverc droge, uključujući šverc droge u Filadelfiji 2019. godine.

Najmanje osam članova posade MSC Gajan, broda na kome je 2019. godine u Filadelfiji nađeno 20 tona kokaina, izjasnilo se krivim za optužbe za zavjeru, navodi se u ranijem saopštenju američkih vlasti.

Američko Ministarstvo pravde informaciju o optužbama na račun Gogića objavilo je na svom zvaničnom sajtu. Tvrde da je kokain bio vrijedan preko milijardu dolara.

Po onlajn evidenciji, Gogić je bio bokser od 2001. do 2012. godine, pobijedio je u 21 meču i izgubio četiri uz dva remija, naveo je Rojters.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.