Moskva: Zabrinuti smo stanjem na Kosovu, Zapad gura situaciju ka direktnom sukobu
Ilustracija

Moskva: Zabrinuti smo stanjem na Kosovu, Zapad gura situaciju ka direktnom sukobu

Rusko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je u da je "uznemireno" stanjem na Kosovu i optužilo je Zapad da "gura situaciju prema direktnom sukobu".

Moskva je objavila da je Beograd pokazao “konstruktivni pristup“ u najnovijoj krizi između Srbije i Kosova i napala “radikale“ u Prištini za seriju provokacija koje su, kako kaže, samo otežale dugogodišnje etničke tenzije.

Kosovski Srbi odlučili su u subotu, u jeku krize zbog odluke vlade Kosova o preregistriranju tablica izdanih u Srbiji, da napuste sve kosovske institucije.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić ranije je najavio da će odluka ostati na snazi sve dok Priština ne povuče mjere o preregistraciji i dok ne formira Zajednicu srpskih opština.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.