Mask pozvao građane SAD da na izborima za Kongres glasaju za republikance: I ime jednakosti između izvšrne i pravosudne vlasti
Ilon Mask

Mask pozvao građane SAD da na izborima za Kongres glasaju za republikance: I ime jednakosti između izvšrne i pravosudne vlasti

Novi vlasnik Tvitera, milijarder Ilon Mask, pozvao je Amerikance da glasaju za republikansku partiju na sjutrašnjim izborima za Kongres, u ime jednakosti između izvršne i pravosudne vlasti.

“Podjela vlasti ograničava najgore ekscese, prema tome preporučujem da se glasa za republikanski Kongres, s obzirom da je predsjednik demokrata“, napisao je u Tviter poruci novi vlasnik te društvene mreže, gdje ima 114 miliona pratilaca.

Mask je rekao da se obraća glasačima slobodnog duha, koji su prema njemu jedini sposobni da promijene većine u Kongresu.

Maskova preporuka glasačima će sigurno povećati zabrinutost Amerikanaca, koji strahuju da bi on mogao da koristi mrežu za političke svrhe.

Vlasnik Tesle i SpaceX obećao je da će Tviter ostati politički neutralan i da će na njemu moći da se iskazuju sva mišljenja.

Amerikanci sjutra glasaju na kongresnim izborima na sredini mandata predsjednika, kada će biti obnovljena mjesta u cijelom Predstavničkom domu, kao i trećina mjesta u Senatu, i oko 30 mjesta guvernera američkih država.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.