Mask: Tviter će trajno suspendovati naloge onih koji se lažno predstavljaju

Mask: Tviter će trajno suspendovati naloge onih koji se lažno predstavljaju

Tviter će trajno i bez prethodnog upozorenja suspendovati korisnike koji se lažno predstavljaju kao postojeće stvarne osobe, otkrio je novi vlasnik kompanije Ilon Mask.

“Ubuduće svi Tviterovi nalozi koji se lažno predstavljaju bez jasnog navođenja da se radi o ‘parodiji’ biće trajno suspendovani. Ranije smo izdavali upozorenje prije suspenzije, ali sada kada uvodimo široku provjeru, neće biti upozorenja”, poručio je Mask.

Mask je takođe najavio da će bilo kakva promjena imena izazvati privremeni gubitak plave kvačice koja potvrđuje da je profil autentičan.

Taj potez je usledio nakon što je platforma navodno suspendovala korisnike koji su promijenili svoja korisnička imena u Ilon Mask, uključujući američku komičarku Kejti Grifin i glumca Riča Somera.

Mask je na Tviteru objavio da je to učinjeno jer se „lažno izdavala za komičara“.

“Ali ako stvarno želi svoj nalog nazad, može ga dobiti… Za 8 dolara “, napisao je novi vlasnik ove društvene mreže.

Mask je prošle nedjelje završio 44 milijarde dolara vredno preuzimanje platforme, odmah smanjivši broj zaposlenih i uvodeći mjesečnu pretplatu za korisnike koji žele oznaku autentičnosti naloga u obliku plave kvačice.

Izvor: Agencije

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.