Marković: Utvrditi ko je rukovodio akcijom mučenja i trovanja građana na Cetinju

"Do okončanja postupka suspendovati službenike koji su odgovorni"

Marković: Utvrditi ko je rukovodio akcijom mučenja i trovanja građana na Cetinju

Predsjednica OO Liberalne partije Nikšić Jelena Marković pozdravila je istragu koju je naredilo Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju prema službenicima Uprave policije povodom njihovog postupanja tokom ustoličenja mitropolita crkve Srbije Joanikija Mićovića u Prijestonici 5. septembra prošle godine. Ipak, dodaje kako smatra da istraga nije do kraja korektno sprovedena.

„Kao što sam tvrdila od početka, a što je i potvrdio i izvještaj Savjeta za unutrašnju kontrolu policije na Cetinju je došlo do zloupotrebe hemijskih sredstava i prekoračenja ovlašćenja u postupanju policijskih službenika, prekomjerne upotrebe sile i korišćenja nedozvoljenih sredstava (gumeni meci, suzavci, šok bombe idr)“, rekla je Marković. 

Kako je istakla, na taj način su se te dvije institucije međusobno demantovale.

„Ono na što bi posebno htjeli da skrenemo pažnju je činjenica da su istragom obuhvaćeni policijski službenici koji ukoliko ne dođe do istrage odgovornosti rukovodstva su žrtve iliti žrtvena jagnjad od strane rukovodilaca, direktora UP pa i samog tužilaštva. Zahtijevam da se utvrdi odgovornost onih koji su rukovodili akcijom mučenja i trovanja gradjana koji su tog dana bili na Cetinju, kao i učešće samog ministra Sekulovića u komandnom lancu. Zahtijevam da se do okončanja postupka suspenduju i službenici i rukovodioci koji su odgovorni za takvo postupanje jer postoje snimci koji dokazuju neprofesionalno postupanje u komandovanju pri razbijanju demonstracija na Adžića krivini i trgu na Cetinju“, poručila je Marković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.