Na dva od tri biračka mjesta u Šavniku prekinuto glasanje: Napadnut član biračkog odbora DF-a, privedene četiri osobe
Foto: RTNK

Na dva od tri biračka mjesta u Šavniku prekinuto glasanje: Napadnut član biračkog odbora DF-a, privedene četiri osobe

Na dva, od ukupno tri biračka mjesta u Šavniku, prekinuto je glasanje. Glasanje je zbog napad na člana biračkog odbora prekinuto na biračkom mjestu u Kruševicama, a prethodno i na biračkom mjestu u Opštini Šavnik.

U Bijeloj do 11 sati i 30 minuta glasao 31 birač

Na biračkom mjestu u Bijeloj kod Šavnika do 11 sati i 30 minuta glasao je 31 birač, odnosno 22,46 odsto.

OIK: Nakon prigovora odluka hoće li glasanje biti ponovljeno

Predsjednik OIK- a Šavnik Dušan Radanović potvrdio je za TVCG da je na dva biračka mjesta prekinuto glasanje i to na biračkim mjestima - Opština Šavnik i Kruševice.

“Mi kao OIK još nijesmo dobili prigovore, a po tim pregovorim ćemo rješavati i onda donijeti odluku da li će se ponoviti izbori ili ne”, kazao je Radanović.

Kaže i da se na trećem biračkom mjestu - Bijela nije bilo prijava o nepravinostima.

DPS: Članovi Demokratskog fronta (DF) ne dozvoljavaju biračima da glasaju

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Šavnik kazali su da članovi Demokratskog fronta (DF) ne dozvoljavaju biračima da glasaju i pozivaju nadležne da obezbijede nesmetano održavanje izbornog procesa u toj varošici.

"Jutros su na ponavljanju izbora u Šavniku članovi DF nastavili da čine bezumne nepravilnosti i incidente", kazali su iz šavničkog DPS-a.

Jakić: Naš član napadnut, htjeli da glasaju a nijesu iz Šavnika

Bojana Jakić iz koalicije “Za budućnost Šavnika”, kaže za TVCG da je njihov član Radule Lazović, nakon što je napadnut na biračkom mjestu u Kruševicama u bolnici.

Ona navodi da je na to biračko mjesto došla grupa građana koji nijesu iz Šavnika da glasaju, a njima to, kako dodaje nije dozvoljeno, nakon čega su nasrnuli na Lazovića.

Kaže i da su nakon toga osobe kojima nije dozvoljeno da glasaju polomili kutije i dio kabina za glasanje.

Napad na biračkom mjestu Kruševica

Kako javlja reporter TVCG na biračkom mjestu Kruševica četvorica mladića napala su člana biračkom odbora Radula Lazovića (DF).

Udarali su ga, a potom otišli do auta i pokušali da pobjegnu.

Međutim brzom intervencijom policije sva četvorica su uhapšeni, javlja reporter TVCG.

Prekinuto glasanje na jednom biračkom mjestu

U Šavniku su jutros u sedam sati otvorena tri biračka mjesta na kojima se ponavlja glasanje, ali je već dva sata kasnije glasanje na biračkom mjestu broj 1 prekinuto. Član biračkog odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" nije dozvolio da glasa biraču za kojeg tvrdi da je iz Nikšića. Nakon toga je uništio dio glasačkih listića.

Kako javlja reporter TVCG na neko vrijeme bilo je prekinuto i glasanje na biračkom mjestu Kruševica, jer jedan od članova biračkog odbora nije dozvolio biraču da glasa, pod izgovorom da ga ne prepoznaje.

Novinar TVCG na tom biraškom mjestu doživio je neprijatnost jer mu jedna osoba nije dozvolila da snima izborni proces, nakon čega su od njega tražili da se udalji.

Izbori su danas trebalo da budu ponovljeni na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, kao i u selima Bijela i Kruševice, a pravo glasa ima 679 birača.

Na tim biračkim mjestima je u prethodna dva izborna ciklusa, 23. i 30. oktobra, prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.