Premijer Kine poziva na jaču komunikaciju među zemljama članicama ŠOSa
Foto: Mediabiro

Premijer Kine poziva na jaču komunikaciju među zemljama članicama ŠOSa

Premijer Kine Li Kećijang pozvao je juče članice Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) da pojačaju međusobne komunikacije radi realizacije regionalnih integracija i stabilizacije lanaca snabdijevanja.

Li, koji predsjedava 21. sastankom Savjeta šefova vlada država članica ŠOS-a, je pozvao na veću saradnju u bezbjednosti, trgovini, hrani i snabdijevanju energentima, kao i kulturnoj razmjeni radi jačanja međusobnog političkog povjerenja i prijateljskih razmjena unutar ŠOS-a.

Govoreći o kineskoj ekonomiji, Li je izjavio da je ona uprkos određenim neočekivanim pritiscima, ove godine pokazala trend stabilnog oporavka zahvaljujući nizu sprovedenih politika i mjera. Kina će udvostručiti napore u sprovođenje politika, istakao je Li, dodajući da će njegova zemlja nastaviti da promoviše zdrav i stabilan razvoj ekonomije.

Kineski premijer je naglasio da će se zemlja držati svoje osnovne državne politike reforme i otvaranja i slijediti put mirnog razvoja, pogotovo u okruženju upravo završenog 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine. Kina će i dalje jačati saradnju sa državama članicama ŠOS-a na svim frontovima, dodao je on.

Lideri ŠOS-a koji su bili prisutni na sastanku, visoko su ocijenili rezultate saradnje ŠOS-a u svim sferama i izrazili želju za poboljšanjem mehanizma saradnje i korišćenjem potencijala saradnje, kako bi se zajednički suočavali sa izazovima u oblastima hrane, energetske sigurnosti i klimatskih promjena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.