Gogić u ponedjeljak pred sudom u Majamiju, odluka o pritvoru

Gogić u ponedjeljak pred sudom u Majamiju, odluka o pritvoru

Bivši bokser teške kategorije iz Crne Gore Goran Gogić (43), sljedećeg ponedjeljka pojaviće se pred sudijom u Majamiju a odlučivaće se o određivanju pritvora i prebacivanja u Bruklin, u Njujorku. Gogić je priveden u nedjelju veče i optužen je za zavjeru sa drugima da distribuiraju kokain pronađen na brodovima u Sjedinjenim Državama, a za to je predviđena kazna od deset godina zatvora. Moguća je i doživotna kazna.

Gogić je u ponedjeljak imao svoje prvo pojavljivanje u Majamiju pred američkom sudijom Lizet Rid, u saveznom sudu.

Gogićev advokat Lorens Hašiš za “Majami Herald” juče je kazao da su “ove optužbe za njega potpuno iznenađenje” te da njegov branjenik “drži svoju nevinost i planira da se bori protiv ovih optužbi”.

Hašiš je rekao da je Gogić promoter boksa koji je putovao iz Evrope u Njujork, a zatim u Portoriko na boksersku konvenciju, na povratku je posjetio Majami prije nego što je u nedjelju veče otišao na let za Evropu. Kako je naveo, prije polaska, uhapsili su ga agenti američke carine i granične službe bezbjednosti, na osnovu optužnice koju je podigla federalna velika porota u Bruklinu.

Američke vlasti terete Gogića da je organizovao enorman šverc droge, uključujući šverc droge u Filadelfiji 2019. godine.

Najmanje osam članova posade MSC Gajan, broda na kome je 2019. godine u Filadelfiji nađeno 20 tona droge, izjasnilo se krivim za optužbe za zavjeru, navodi se u ranijem saopštenju američkih vlasti.

Prema onlajn evidenciji, Gogić je bio bokser od 2001. do 2012. godine, pobijedio je u 21 meču i izgubio četiri uz dva remija, naveo je Rojters.

Podsjetimo, Američko Ministarstvo pravde optužilo je juče bivšeg boksera teške kategorije iz Crne Gore Gorana Gogića za trgovinu 22 tone kokaina u vrijednosti od preko milijardu dolara, od čega je većina bila dio jedne od najvećih zapljena kokaina u američkoj istoriji.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.