Božović na konsultacije pozvao Demokrate-Demos, GP URA i SNP
Milo Božović

Pregovori o formiranju vlasti u Budvi

Božović na konsultacije pozvao Demokrate-Demos, GP URA i SNP

Lider budvanskog Demokratskog fronta i nosilac liste “Budva na prvom mjestu”, aktuelni predsjednik Opštine Milo Božović, uputio je poziv na konsultacije za formiranje lokalne izvršne vlasti predstavnicima Građanskog pokreta URA, Socijalističkoj narodnoj partiji i koaliciji Demokrate - Demos. To je Vijestima potvrđeno u DF Budva.

Konsultacije će biti organizovane sjutra popodne u kancelarijama DF, a predstavnici tri političke partije pozvani su odvojeno na razgovore.

“Nakon održanih izbora za izbor odbornika u Skupštini Opštine Budva i proglašenja konačnih rezultata izbora od strane Opštinske izborne komisije Budva, stvorene su sve zakonske pretpostavke za konstituisanje organa vlasti u našoj opštini.Princip poštovanja izborne volje građana Budve kao jednog od osnovnih postulata demokratije bio je i biće osnovna vodilja u djelovanju našeg političkog subjekta. Interes građana, rešavanje njihovih problema i zastupanje opšteg a ne pojedinačnog i političkog interesa, imaće prioritet u radu lokalne uprave u narednom četvorogodišnjem mandatu”, naveo je Božović u pozivu u koji su Vijesti imale uvid.

Uprkos činjenici, kako je kazao, da je izborna lista DF-a na održanim izborima osvojila 18 mandata, zbog čega je u prilici da sama konstituiše i vrši vlast u skladu sa izbornom voljom građana, te nespornim legitimitetom i legalitetom koji proističe iz toga, "a sve u skladu sa dobrom demokratskom praksom, pozivamo vas na konsultacije političkih subjekata".

“Iste će se održati u kancelarijama Demokratskog fronta, dana 2. novembra. Konsultacije će se odžati na način što će predstavnici pobjedničke izborne liste 'Milo Božović-Budva na prvom mjestu!' održati pojedinačne sastanke sa predstavnicima izbornih lista”, istakao je Božović.

Termin za održavanje konsultacija sa predstavnicima URA je sjutra u 16 čadova, sat kasnije sa predstavnicima SNP, a u 18 časova sa predstavnicima Demokrate-Demos.

Podsjećamo, URA i SNP su osvojili po jedan odbornički mandat, a Demokrate-Demos četiri. Lokalni parlament ima 33 odbornička mandata.

Božović, kako je i ranije kazao Vijestima, na razgovore nije pozvao DPS.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.