PG: Vandali u OŠ
Foto: RTCG

PG: Vandali u OŠ "Štampar Makarije" polomili prozore i inventar

U OŠ "Štampar Makarije" vandali su polomili nekoliko prozora na jednoj od učionica i uništili nešto od inventara u njoj. Kako je kazao direktor škole Novica Gačević, iz škole ništa nije otuđeno.

Gačević je kazao da je domar u nedjelju ujutru zatekao takvo stanje, da je odmah obaviještena policija i da se traže počinioci. 

"Ovo je, ipak, državna imovina i svi smo dužni da čuvamo tu imovinu. Ovo treba svakog da zabrine od najmanjeg do onog najpozvanijeg u državi. Očevidci smo i da društvene mreže nažalost pozivaju na vandalizam, a dobrota i ljubav među ljudima više kao da ne postoje. Na tim mrežama sve više se koriste neprimjerene riječi, svađe, a djecu uče da budu oholi, zobiji i vandali i to proizvodi ovo stanje koje vidite danas u školi", kazao je Gačević, prenosi Rtcg.

On je istakao da ne može trenutno da kaže kolika je šteta, ali da taj materijalni dio nije toliko ni bitan, koliko model ponašanja koji se prihvata kao normalan i koji mlađe generacije uzimaju kao poželjan.

"Dešava se da se napravi materijalna šteta, polomi prozor, ali ovako vandalsko ponašenje u jednoj vaspitno obrazovnoj ustanovi je neprihvatljivo. Problem je što je to primjer mlađim pokoljenjima da se slično ponašaju", kazao je Gačević.

Apelovao je na djecu, roditelje i nastavnike, kao i na nosioce najvećih funkcija da obrate pažnju na ponašanje i rječnik, jer djeca nijesu kriva, pošto samo preslikavaju ponašanje odraslih.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.