SNP-u predstoji talas ostavki: Shvatili smo poruku birača, očekivali smo više jer smo radili pošteno
Ivanović i Šćekić, Foto: Vijesti

SNP-u predstoji talas ostavki: Shvatili smo poruku birača, očekivali smo više jer smo radili pošteno

Pored predsjednika podgoričkog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Dragana Ivanovića, koji je prije dva dana na sjednici Predsjedništva podnio ostavku na tu funkciju, njegovim putem poći će još neki šefovi opštinskih odbora stranke koji smatraju da su odgovorni za loš izborni rezultat, saopšteno je “Vijestima” u SNP-u.

Oni koji sami ne zaključe da treba da snose moralnu odgovornost za podbacivanje te partije na izborima u nedjelju, biće smijenjeni, rekao je sagovornik iz vrha SNP-a.

Ta partija od ponedeljka, kako je rekao, u Podgorici počinje izbor novog opštinskog odbora ali i reformu cijele stranke.

“To se posebno tiče Podgorice, gdje odbor u kontinuitetu ima lošiji rezultat u odnosu na ostatak Crne Gore”, navodi izvor “Vijesti”.

Iz SNP-a nisu komentarisali ostavku Ivanovića koji vodi odbor Glavnog grada od 2015. godine kada je Velizar Kaluđerović napustio tu poziciju sa gotovo čitavim rukovodstvom. Ivanović je tada ostao praktično jedini iz prve postave, a zatim je izabran za čelnu poziciju.

Potpredsjednik partije Dragoslav Šćekić, rekao je “Vijestima” da je SNP shvatio poruku birača i, kako je dodao, u skladu sa tim usmjeriće dalje djelovanje ka stvaranju uslova za mnogo bolji život građana.

”Građani mogu biti sigurni da će SNP i u narednom periodu biti snažan činilac u budućoj vlasti, a to će se najbolje vidjeti na predstojećim parlamentarnim izborima. Želim da istaknem da smo uveli princip odgovornosti za postignute rezultate na svim nivoima, što znači da će neki podnijeti ostavke, neki biti i smijenjeni, dok će drugi zbog dobrih rezultata napredovati”, rekao je Šćekić, koji je i ministar zdravlja.

Komentarišući ocijene više analitičara izbora da je SNP platio ceh manjinske vlade, koju je podržavao DPS, zvaničnik te partije kaže:

”Očekivali smo bolji rezultat jer smo u proteklom periodu radili pošteno i odgovorno, mnoge značajne odluke donijeli u korist građana, predstoji nam period u kojem će građani mnogo realnije sagledavati rezultate našeg rada i spremnost da donosimo teške odluke, kako bi prevazišli podjele koje je projektovao prethodni režim. Mišljenja sam da samo učešće SNP-a u manjinskoj Vladi nije značajnije uticalo na pad podrške ako sagledamo činjenicu da su i drugi politički subjekti koji nisu participirali u manjinskoj Vladi imali mnogo veći pad nego SNP”, rekao je on.

Više sagovornika SNP-a nezvanično je reklo da je ta partija i pored svog neuspjeha u smislu osvojenih mandata postigla cilj koji je imala 25 godina, odnosno od osnivanja. A to je, kažu, razvlašćivanje DPS-a.

Katastrofalan rezultat SNP je imao u Podgorici, gdje nije prešao ni izborni cenzus i ostao je bez ijednog odborničkog mjesta, dok je u aktulenom lokalnom parlamentu sa DF-om imao osam odbornika. SNP je ranije imao najjači odbor u glavnom gradu.

Dobrim učinkom ne mogu se pohvaliti ni u Pljevljima gdje je SNP do sada imao dva odbornika, koliko su osvojili i u nedjelju u koaliciji sa GP URA (koja do sada nije ni imala mjesta u loklanoj skupštini).

Ispod cenzusa je SNP ostao u koaliciji sa GP URA u Tivtu, kao i u Baru. Ta partija u Baru je na izborima 2018. nastupala sa Demokratskim frontom i imali su dva odbornika u lokalnom parlamentu, dok u Tivtu ni do sada nisu imali mjesta.

U Budvi je SNP sada osvojio samo jedno mjesto, dok su u dosadašnjem sazivu imali dva. U Šavniku ta stranke je sa DF-om osvojila osam mjesta, na Žabljaku gdje su nekada imali i mjesto predsjednika opštine, samo dva.

Broj odbornika u Kolašinu se povećao na ovim izborima - osvojili su tri, dok su do sada imali jednog. Kada su u pitanju Plužine, SNP i dalje suvereno vlada, ovaj put sa 17 mandata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.