Pelosi u Zagrebu: Uz Ukrajino ćemo biti sve dok ne pobijedi Rusiju u ratu
Nensi Pelosi

Pelosi u Zagrebu: Uz Ukrajino ćemo biti sve dok ne pobijedi Rusiju u ratu

Predsjednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi izjavila je danas u Zagrebu da je Krim Ukrajina, da će SAD ostati uz Kijev dok ne dobije rat i pozvala Hrvatsku da svojim, kako je kazala, iskustvima pomogne Ukrajini uvjerena da će im ta pomoć dobro doći.

Pelosi je u obraćanju na samitu Prve krimske platforme pohvalila govore predsjednika hrvatskog sabora Gordana Jandroković i premijera Andreja Plenkovića i zahvalila na pozivu da učestvuje u ovom skupu.

“Krim je Ukrajina. Neki od nas su sinoć mogli direktno da vide šta se događa u Ukrajini. Rusija krši ljudska prava u Ukrajini. Ovo je napad na samu demokratiju. Ničim izazvani napadi, brutalni napadi, progonstva. To je kampanja za strah, vojnici ubijaju ljude na putevima, ubijaju civile, Putin napada energetska postrojenja kako bi Ukrajinci ostali bez struje, govorimo o silovanjima, otmicama djece, to nije humano ponašanje. Uništavanje energetskih postrojenja je ratni zločin…“, rekla je Pelosi.

Poručila je da su svi prisutni na samitu uz Ukrajinu i da osuđuju aneksiju Krima, kao i da će biti uz Kijev sve dok ne dobije ovaj rat.

“Zuzetno je važno da ostanu čvrste sankcije protiv Rusije, da se obustave uobičajeni trgovinski odnosi. To je važno… Na kocki je ovdje sama demokratija. Bore se za sve nas, za našu demokratiju“, rekla je Pelosi i ponovila riječi američkog predsjednika da će SAD uz Ukrajinu ostati do kraja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.