Autobusom u CG preko Dobrakova došli na festival, ne da glasaju

Po prijavi da su došli sa ciljem kršenja izbornog procesa

Autobusom u CG preko Dobrakova došli na festival, ne da glasaju

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje su danas postupili po prijavi „Alternativa Crna Gora“, koja je upućena putem mejla ovoj organizacionoj jedinici, a koja se odnosila na navode da je grupa lica iz Sarajeva autobosom došla u ovaj grad sa lažnim dokumentima, a sa ciljem kršenja izbornog procesa u Bijelom Polju na lokalnim izborima zakazanim za nedelju 23. oktobra 2022. godine, saopštila je Uprava policije.

Kako je saopštila policije, postupajući po toj prijavi, službenici OB Bijelo Polje su izvršenim provjerama utvrdili da je grupa od 24 lica iz Bosne i Hercegovine ušla u Crnu Goru na graničnom prelazu Dobrakovo sa važećim ličnim dokumentima (ličnim kartama i pasošima), te da su napravili kratku pauzu u Bijelom Polju nakon čega su nastavili put za Petnjicu gdje se održava međunarodni festival kulturno – umjetničkih društava.

"Takođe, sprovedenim provjerama, policija je utvrdila da nijedno od ovih lica nije upisano u birački spisak Crne Gore. Sa svim činjenicama je upoznato Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju", navodi se u saopštenju.

Osim toga, službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su postupili po navodima izjave koju je medijima dao generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS), Aleksandar Bogdanović, te o istima upoznali državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da nema elemenata za postupanje.

"Policija je kontaktirala Bogdanovića koji, osim navoda iz navedene izjave, nije policiji saopštio nikakve konkretne podatke i saznanja. Tom prilikom, on je pozvan i da sve eventualne probleme odmah prijave policiji, i informisan da će se po svakoj prijavi pristupiti u skladu sa zakonom i predviđenim nadležnostima", zaključuju iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.