Vuković: Nije tačno da sam nezakonit gradonačelnik; Borovinić Bojović: Uživajte još dva-tri dana; Šaranović: Današnja sjednica vrhunac pravnog vandalizma

Vuković: Nije tačno da sam nezakonit gradonačelnik; Borovinić Bojović: Uživajte još dva-tri dana; Šaranović: Današnja sjednica vrhunac pravnog vandalizma

Nosilac liste “Svi za naš grad” Ivan Vuković (DPS) kazao je večeras gostujući na TVCG da da nije tačna konstatacija da je nezakonit gradonačelnik, te da je jutros u Skupštini Glavnog grada reizabran na tu funkciju.

“O tome će konačnu riječ dati Vrhovni sud”, poručio je Vuković.

Kazao je da ankete pokazuju da je oko 80 odstograđana Podgorice zadovoljno životom u Glavnom gradu.

Nosilac liste “Temeljno za Podgoricu” Nebojša Vuksanović (SNP) kazao je da u ovom trenutku imamo nezakonitog gradonačelnika Podgorice.

“Ono što je dobro jeste da će se to završiti za tri dana i DPS neće vršiti vlast u Podgorici”, poručio je Vuksanović.

Kaže da je najteže stvoriti ambijent koji će doprinijeti dovođenju investitora, a to je jedini način za smanjenje nezaposlenosti.

Vuksanović tu navodi kako njihov program predviđa niz mjera za nove investicije. Imao je, kaže, dosta kontakata sa investitorima koji su spremni da koriste prirodne resurse, a među njima je i proizvodnja solarne energije.

“Postoji i pismo o namjerama i postoje konkretni planovi za to”, poručio je Vuksanović i dodao da garantuje da će se svim idejama konkretno baviti.

Nosilac liste “Svetosavska srpska lista” Mirko Rmandić naveo je da danas u Podgorici imamo veliki broj nelegalnih objekata i toj oblasti ima, kako kaže, sumnje u korupciju.

“Mi danas u Podgorici imamo podjelu na 80 odsto siromašnih i 20 odsto bogatih”, naveo je Rmandić.

Saopštio je i da je Ustav Crne Gore u drugi plan stavio Srbe, kojima su kako dodaje sva prava oduzeta.

“Mi danas ne znamo ko na državnom nivou vlada”, poručio je Rmandić i dodao da je DPS i danas na vlasti.

“Mislimo da je na sceni prevara koju DPS pravi, da uzmu glasove Srba… Postoje u Crnoj Gori profesionalni Srbi koji sa DPS-om prave koaliciju. Srpska kuća koja je kupljena za potrebe srpskog naroda u Crnoj Gori je vlasništvo 25 profesionalnih Srba ”, poručio je Rmandić i dodao da predstavnici DF-a nijesu pravi predstavnici Srba u Crnoj Gori.

Nositeljka liste “Za budućnost Podgorice” Jelena Borovinić-Bojović odgovorila je da je Rmandić ubačeni element DPS-a.

“Iznosi neistinete stvari proziva DF koji nikada nije sarađivao sa DPS-om”, poručila je Borovinić-Bojović.

I ona je poručila da je Vuković nezakonit gradonačelnik Podgorice.

“Ništa što na silu ne može da prođe, neka se još ova tri dana, ako želi uživa u ulozi gradonačelnika, a jasno je šta će se desiti nakon 23. oktobra”, poručila je Borovinić-Bojović.

Vuksanović je poručio je da svi znaju ko stoji iza Rmandića.

“Ako je pravi Srbin ja bih ga pozvao da ne porosipa glasove u korist DPS-a”, poručio je Vuksanović.

Rmandić je odgovorio da nije iznio ništa za šta nema argumente i da nije ništa slagao.

“Ne poznajem nikoga iz DPS-a i DPS me 40 godina proganja”, kazao je Rmandić.

Nosilac liste “Evropa sad – Za Podgoricu” Jakov Milatović kazao je da je tačno da je DF rušio  42. Vladu kao i tadašnju ministarku Jelenu Borovinić Bojović.

“Ja se nadam da ćemo u budućnosti svi zajedno biti pametniji”, kazao je Milatović.

On je podsjetio na odluku Upravnog suda i dodao da je Vuković nezakonito izabran za gradonačelnika.

“Ovom presudom ste se vi lažno predstavljali kao gradonačenik prethodna tri mjeseca i treba da vratite sve plate koje ste primali u tom periodu”, kazao je Milatović i dodao da su nelegalne i odluke koje je u tom periodu donio Vuković.

“Kada ćete prestati da pravnim nasiljem ponižavate građane Crne Gore”, poručio je Milatović.

Vuković je odgovorio da je odluka o odlaganju lokalnih izbora podržana u Skupštini ne samo od DPS-a već i od GP URA i SNP-a.

U međuvremenu je, kako kaže, trebalo omogućiti funkcionalnost Glavnog grada.

“Mi smo uvažavajući stav Ustavnog suda postupili u odnosu na ono što je odluka i jutros donijeli novu legitimnu odluku”, kazao je Vuković i dodao da su legitimne njegove odluke koje je donio u prethodna tri mjeseca.

Čelnik liste “Idemo ljudi” Danilo Šaranović (Demokrate) podsjetio je da je Ustavni sud ocijenio da je odlaganje izbora neustavno.

“Aktuelnim odbornicima nije produžen mandat”, naveo je Šaranović i kazao da je Vuković danas prijetio nekim sudijama Upravnog suda.

“Ja razumijem da vama i vašoj partiji ne odgovara sudsvo koje ne vode Vesna Medenica i Blažo Jovanić”, saopštio je Šaranović i podsjetio da je Upravni sud donio odluku po tužbi Demokrata.

Kaže i da je današnje sazivanje Skupštine Glavnog grada vrhunac pravnog vandalizma u Crnoj Gori.

“Vuković je danas neovlašćeno bio prisutan u salu Skupštine Glavnog grada”, kazao je Šaranović.

Vuković je odgovorio da je na sjednici Skupštine bio na poziv predsjednika Skupštine i pokušao da objasni koliko je važno da se obezbijedi funkcionisanje Glavnog grada.

“Nikada se u istoriji Upravnog suda nije desilo da se odluka donese na ovaj način. Isti dan kada je održana rasprava donesena je odluka”, saopštio je Vuković.

Šaranović je odgovorio da nije tačno da su zakoni koje su ranije predložile Demokrate o objedinjavanju isto što i zakoni DPS-a kojim su odgođeni izbori.

Čelnik liste “Može Podgorica, ovo je naš grad” Luka Rakčević (GP URA) saopštio je da je korupcija ogroman problem u Glavnom gradu te da se vode sporovi vrijeni desetine i 100 miliona eura.

Naveo je i aferu sa KIPS-om, Bazarom i kako kaže , poklanjanje imovine Glavnog grada Veselinu Pejoviću.

“Pune tri decenije smo imali šerifovanje Glavnim gradom, rasprodavanje gradske imovine, betoniranje zelenih površina, namještanje gradskih resursa privilegovanim investitorima kako bi njima bilo dobro. Mi 23. oktobra stajemo na kraj toj praksi. Gospodin Vuković ima još tri dana i svaki dan što se nas tiče može da sebe bira na tu poziciju. Gospodin Vuković od 23. oktobra više neće biti gradonačenik”, poručio je Rakčević.

On je naveo da je GP URA zaustavio brojne loše projekte u Glavnom gradu.

“Problema je mnogo mi želimo nakon 23. oktobra zajedno sa ovim ljudima da počnemo reforme… Razloga za pad DPS-a ima i previše”, poručio je Rakčević i dodao da je to preduslov oporavka Crne Gore.

“Manje korupcije znači više novac za škole, vrtiće, bolnice, gimnazuju”, naveo je Rakčević.

Nosilac liste “Preokret za Podgoricu” Srđan Perić poručio je da nema solidarnost među kandidatima. Ulazi, navodi on, u izbornu trku kao neko ko je prepoznat u javnosti, a kako kaže, nema ni šansu da kaže stav.

“A znate onda koliko ima građanin – nema ga. Imamo suštinski korumpiran mehanizam”, kazao je Perić.

Imamo, kaže, politički sistem u kojem se ne može dobiti pravo da se nešto kaže.

“Svako od nas predstavlja neku ideju neka sam najgori, ali imamo pravo da kažem da se borim za to da se birim za socijane stanove i da vratimo građanima ono što je uzeto”, poručio je Perić.

Prethodna vlast je, kaže, bila duboko korumpirana, a aktulena je, kako dodaje, od dva šlepera cigara izgubila jedana.

“DPS ne može da osvoji Podgoricu ni u jednoj varijaniti. Jedini korektivni mehanizam, da buduća vlast ne radi ono što je radila na državnom nivou, jeste da “Preokret” bude jači. Zato pozivam birače DPS-a koji se kolebaju da glasaju Preokret”, poručio je Perić.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.