Grubišić: Naša politika prema Crnoj Gori je da isključivo budemo dobri susjedi
Foto: Prijestonica Cetinje

Posjeta ambasadora Hrvatske Prijestonici Cetinje

Grubišić: Naša politika prema Crnoj Gori je da isključivo budemo dobri susjedi

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković primio je u zvaničnu posjetu ambasadora Hrvatske u Crnoj Gori Veselka Grubišića, a sastanku je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Ana Novović.

“Što se tiče Hrvatske, mi imamo dosta jednostavnu politiku prema Crnoj Gori - naša politika je isključivo da budemo dugoročno dobri susjedi”, istakao je ambasador Hrvatske Veselko Grubišić, naglasivši podršku koju ova zemlja pruža Crnoj Gori na putu evroatlantskih integracija.

Đurašković je iskazao zadovoljstvo povodom posjete ambasadora Hrvatske i interesovanje za dalje produbljivanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, kao i za bratimljenje Prijestonice Cetinje i glavnog i po broju stanovnika najvećeg grada Hrvatske – Zagreba.

“Prijateljski odnosi između Crne Gore i Hrvatske mogu poslužiti kao primjer ostalim državama u regionu, ali i širem okruženju. Odnosi ove dvije zemlje su izraz regionalne stabilnosti, saradnje i posvećenosti, što predstavlja siguran okvir za njihov demokratski i ekonomski napredak”, rekao je gradonačelnik Prijestonice.

Na kraju razgovora iskazana je obostrana spremnost na saradnju, posebno po pitanjima ekonomije, kulture i turizma, kao i mogućnost kooperacije na programima prekogranične saradnje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.