Mugoša: Ukoliko Ustavni sud ne bude funkcionalan proglašenje konačnih rezultata izbora može biti problematično
Nikola Mugoša, Foto: Dan

Mugoša: Ukoliko Ustavni sud ne bude funkcionalan proglašenje konačnih rezultata izbora može biti problematično

Proglašenje konačnih rezultata predstojećih lokalnih izbora može predstavljati problem, ako Ustavni sud ne bude funkcionalan, saopštio je predsjednik Državne izborne komisije Nikola Mugoša.

On je TV Vijesti rekao da se to već reflektuje na izborni proces, budući da su pred sudom dvije izborne žalbe o kojima ne može odlučivati jer nema kvorum.

Skupština bi u petak trebalo da glasa o četiri kandidata za sudije Ustavnog suda, koje je predložila parlamentarna većina od avgusta 2020. godine.

Ustavni sud, od ukupno sedam, sada ima samo tri člana i nema kvorum za odlučivanje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.