Milatović: Bježanje od imena DPS-a ne znači i bježanje od suštine DPS-a
Jakov Milatović

Milatović: Bježanje od imena DPS-a ne znači i bježanje od suštine DPS-a

Iako smo poslednjih 30 godina bili svjedoci neograničene kreativnosti u dovijanju jasnim zabranama zloupotrebe institucionalnih resursa za potrebe izborne kampanje, ponašanje Ivana Vukovića u tekućoj kampanji za predstojeće lokalne izbore je možda najšokantniji primjer nastavka ove negativne prakse, saopštio je jedan od lidera Pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović.

"Svjestan da se nalazi na pogrešnoj strani, Vuković se potrudio da napravi marketinšku distancu od partije čiji je potpredsjednik, pa je tako NJIHOVA koalicija spakovana u oblandu građanske liste, bez isticanja partijskih oznaka. Ovakva odluka je sasvim logična imajući u vidu činjenicu da je DPS postao brend koji kod većine građana u Crnoj Gori na sami pomen izaziva nelagodan osjećaj, i to sasvim opravdano", kazao je Milatović.  

Poručuje da substanca DPS brenda, koja se kako navodi ogleda u zloupotrebi institucijalnih resursa, ucjenama, zastrašivanju i pritiskanju birača, mobingu zaposlenih u gradskim servisima i bezumnom trošenju novca građana, je u cjelosti očuvana, a po svemu sudeći i podignuta na do sada neviđeni nivo.

"Od bahatog pripisivanja zasluga za realizaciju projekata koje su finansirali građani na namještenim stand-up skupovima po gradskim naseljima, preko tempiranja završetka javnih radova tik pred izborni dan, pa do direktnog trošenja budžetskih sredstava za zakupljivanje bilborda za nepotrebnu promociju gradskih servisa, Ivan Vuković pokazuje da je spreman da iscijedi javne resurse do poslednje kapi, samo da bi njima obezbijedio još jedan mandat", kategoričan je Milatović.  

Pojašnjava da nerazumna socijalna davanja iz budžetske rezerve u sred kampanje, koja ne samo da predstavljaju direktno kršenje Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, već su i protivna preporukama stručne javnosti, Venecijanske komisije i međunarodnih standarda, najnoviji su primjer neodstupanja od klasične DPS matrice.  

"Kandidati za odbornike su takođe birani u skladu sa DPS brendingom, pa je tako njih trećina stambeno ozbijeđena novcem građana, a među njima ima i serijski osuđivanih mobingera koji smatraju da je Milo Đukanović otac nacije. Da se stvarno radi o koaliciji, građani bi do danas imali priliku da pročitaju NJIHOV izborni program, a članovi koalicije koji do sada nisu bili konstituenti gradskih vlasti bi imali priliku da predoče svoju viziju za dalji razvoja grada. Ovako, u odsustvu izbornog programa, svi zajednički sudjeluju u zloupotrebi institucionalnih resursa i izbornoj prevari u pokušaju", naglasio je Milatović.  

Zaključak je kako ističe da "bježanje od imena DPS-a ne znači i bježanje od suštine DPS-a, koja je ostala ista i na neki način postala čak vidljivija u ovoj kampanji. Stoga, vjerujemo da građani neće nasjesti na NJIHOVU najnoviju prevaru, te da će masovnim izlaženjem na izbore zaštiti sebe od NJIHOVE gramzivosti". 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.