Dogovoreni preliminarni parametri moguće saradnje Vlade CG i EG
Aleksandar Damjanović

Damjanović u Njujorku

Dogovoreni preliminarni parametri moguće saradnje Vlade CG i EG

Ministar finansija Aleksandar Damjanović i predstavnik Evroazijske Grupe (eng. Eurasia Group-EG) čiji je predsjednik i osnivač Ian Bremer dogovorili su preliminarne parametre moguće saradnje.

Damjanović i predstavnik Evroazijske Grupe razgovarali su u Njujorku posljednjeg dana njegove zvanične posjete Sjedinjenim Američkim Državama.

EG je vodeća svjetska savjetodavna i konsultantska firma u oblasti geopolitike koja već 25 godina savjetuje finansijski, korporativni i vladin sektor širom svijeta.

Kako je saopšteno iz Vlade, razgovarano je i o refleksijama globalne nestabilnosti na međunarodna i nacionalna finansijska tržišta, kao i na ekonomije država Evropske Unije, regiona, a naročito Crne Gore.

Damjanović je, kako su kazali, istakao da je prioriteni cilj institucije kojom rukovodi, kao i Vlade čiji je član, da se stabilnost javnih finansija sačuva od uticaja dnevne politike.

"Na sastanku je zaključeno da su ozbiljne analize i predviđanja globalnih kretanja izuzetno važni u kreiranju državnih politika i blagovremenom definisanju mjera ekonomske i finansijske politike u neizvjesnom vremenu koje će obilježiti narednu, 2023. godinu. Tom prilikom ministar je zaključio da je za prosperitet crnogorskog društva, između ostalog, neophodan novi investicioni ciklus, uključujući i onaj koji dolazi sa američkog tla, naročito u ključnim sferama- saobraćajnoj infrastrukturi i energetici", navodi se u saoštenju.

Ministar Damjanović u Njujorku se sastao i sa predstavnicima crnogorske dijaspore, koji su tamošnji uspješni privrednici, a čiji planovi su da dio svojih budućih aktivnosti i poslovanja vežu za matičnu Crnu Goru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.