Otkriven spomenik Aleksandru Lesu Ivanoviću na Cetinju

Otkriven spomenik Aleksandru Lesu Ivanoviću na Cetinju

Ceremonija otkrivanja spomenika našem velikom pjesniku Aleksandru Lesu Ivanoviću održana je danas u Parku pjesnika na Cetinju.

Na prigodnoj svečanosti govorio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković, nakon čega je sa gospodinom Božidarom Bonjom Ivanovićem, pjesnikovim sinom, otkrio spomenik.

“Cetinje je grad o kojem je naš veliki Aleksandar Leso Ivanović uvijek pisao, kojim se ponosio i koji je rijetko kada napuštao. U to ime, postavljanjem ovog spomenika dajemo skroman doprinos u očuvanju lika i djela Lesa Ivanovića kao jednog od najznačajnijih pjesnika crnogorske poezije.”, rekao je gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković.

Autor spomenika je akademski slikar i vajar Zlatko Glamočak, koji se na prigodnoj svečanosti otkrivanja spomen-obilježja Aleksandru Lesu Ivanoviću obratio prisutnima, istakavši da mu je bila posebna čast da izvede ovaj spomenik i zahvalio se prisutnima što su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj.

Autorski tekst o pjesniku i njegovoj poeziji pročitala je istoričarka umjetnosti Anđela Ćipranić iz Sekretarijata za kulturu Prijestonice Cetinje, dok su glumci Ana Vučković i Vukan Pejović recitovali odabrane stihove našeg čuvenog pjesnika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.