Rakčević i Abazović zasadili murvu na Zabjelu: Mi imamo plan za Podgoricu, pad DPS-a preduslov oslobođenja grada
Rakčević i Abazović, Foto: URA

Rakčević i Abazović zasadili murvu na Zabjelu: Mi imamo plan za Podgoricu, pad DPS-a preduslov oslobođenja grada

Koalicija "Može Podgorica - Ovo je naš grad!" održala je večeras skup na Zabjelu, kome je prisustvovao i premijer Dritan Abazović, a na kome ne razgovarano o ključnim problemima najvećeg podgoričkog kvarta.

Kandidat za gradonačelnika Luka Rakčević podsjetio je na borbe koje su vodili protiv devastacije Ljubovića, bušenja tog brda i izgradnje novih stambeno-poslovnih zgrada u davno devastiranom dijelu brda.

“Već tri decenije, gradske DPS vlasti bile su nesposobne da izgrade bulevar u ulici Vojislavljevića i riješe pitanje kolektora (PPOV), koji je izgrađen davne 1978. godine za potrebe 55 hiljada stanovnika. Naš plan za Zabjelo podrazumijeva realizaciju tih važnih pitanja, vraćanje ulice Petra Matovića, ali i izgradnju termo-izolacionih fasada za sve zgrade, postavljanje solarnih panela i rješavanje saobraćajnih gužvi", objasnio je Rakčević.

On je istakao da se mora riješiti i pitanje zapostavljenog Fudbalskog kluba Zabjelo, koji se godinama nalazi u nezavidnom položaju izazvanom lošim odnosom odlazećeg gradonačelnika, ali i najavio izgradnju druge faze parka na Zabjelu.

Premijer Dritan Abazović podsjetio je da su Zabjelčani uvijek nosili luču slobode, zbog čega nema dilemu da će i ovog puta pokazati svoj slobodarski duh.

"Nemam nikakvu dilemu da će 23. oktobra, Zabjelo i Podgorica prepoznati potrebu za promjenama, ali i vanserijski kvalitet koji nudi naš Luka Rakčević. On živi za ovaj grad, zna svaki pedalj Podgorice i biće najbolji gradonačelnik kojeg je Podgorica ikada imala. Zato, 23. oktobra, pišemo istoriju!", ukazao je Abazović.

Građanima i građankama Zabjela obratio se Dalibor Vuksanović, rođeni Zabjelčanin, ukazavši na diskriminaciju koju taj podgorički kvart decenijama trpi.

"Nalazimo se u kvartu u kome živi preko 50 hiljada ljudi, a koji je oduvijek nailazio na zatvorena vrata Glavnog grada. Zbog toga je neophodno da promjene dovedemo do kraja, kako bi Zabjelo i Podgorica dobili gradsku upravu - koja voli ovaj grad. A to je, van sumnje - uprava predvođena Lukom Rakčevićem", zaključio je Vuksanović.
Građanima se obratio i predstavnik staropodgoričkih porodica, Sead Sejo Mandić, koji je govorio o raznim fazama nastanka Zabjela.

"Nije važno to što je Luka staropodgoričko dijete, već to što je svoju ljubav prema našem gradu pokazao nebrojeno puta. Zbog toga, svi za Luku, ovo je naš grad!", zaključio je Mandić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.