Prosječan septembarski račun za struju iznosi 26,62 eura
Ilustracija

Prosječan septembarski račun za struju iznosi 26,62 eura

Prosječan septembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore iznosi 26,62 eura, dok je zabilježena 28 odsto manja potrošnja nego u avgustu, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

“Domaćinstva su u septembru 2022. godine potrošila 92.109.971 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko 28,46 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u avgustu, a u odnosu na septembar 2021. potrošnja je veća za 6,12 odsto”, navodi se u saopštenju EPCG.

Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 19,91 euro, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 35,04 eura.

“Čak 71 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, a od 30 do 50 eura 17,8 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 9,2 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 2 odsto kupaca”, navodi se u saopštenju EPCG.

Septembarske račune umanjene za iznos popusta dobiće 53,2 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 201.448 kupaca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.