Ilustracija

Stav Moskve

"Isporuka dalekometnog oružja Ukrajini od strane Zapada značio bi prelazak crvene linije"

Visoki ruski diplomata Aleksej Poliščuk izjavio je da bi eventualna isporuka dalekometnog ili oružja velike razorne moći Kijevu bila crvena linija za Rusiju.

"Što se tiče crvenih linija, već smo ih označili. Prije svega, to su isporuke dalekometnog ili moćnijeg naoružanja Kijevu", izjavio je Poliščuk, prenosi Tas.

Dodaje da će Rusija donijeti konkretne mjere odgovora na akcije SAD i njihovih saveznika koji snabdijevaju oružjem kijevski režim.

Poliščuk navodi i da SAD pomažu Ukrajini u regrutovanju stranih plaćenika i daju smjernice o borbenim dejstvima.

"Sve to pretvara SAD u učesnika u sukobu. Mnogi zapadni eksperti vjeruju da SAD vode proksi rat protiv Rusije u Ukrajini", rekao je diplomata.

Poliščuk ističe da je Vašington angažovao i svoje saveznike, podstičući ih da pošalju naoružanje Ukrajinu.

"Francuska i Njemačka će povećati vojnu i tehničku pomoć", rekao je on.

Protekle nedjelje američki predsjednik Džozef Bajden rekao je u razgovoru sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim da će Vašington obezbijediti još 625 miliona dolara vojne pomoći za Kijev, uključujući lansere za raketni sistem visoke pokretljivosti, prenio je Rojters.

Komentari

Komentara: (1)

Misell

10. 10. 2022 - 07:29

Zapad radi svoj posao, dogodine u Sibiru a vi samo kukumacite i ponavljajte vase isprazne floskule, kojima vas je poucio i naucio onaj, cija silikonska mumija lezi na crvenom trgu !
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.