Abazoviću dodijeljen počasni doktorat na univerzitetu u Ženevi
Foto: Vlada Crne Gore

Abazoviću dodijeljen počasni doktorat na univerzitetu u Ženevi

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović održao je danas četvoročasovno predavanje na prestižnom UMEF Univerzitetu u Ženevi. Nakon predavanja, Abazoviću je dodijeljen počasni doktorat pomenutog univerziteta za liderstvo i doprinos vladavini prava, promociji mira i stabilnosti u regionu.

Tokom predavanja Abazović je govorio o političkim prilikama u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu, bezbjednosnoj situaciji u Evropi nakon invazije Ruske Federacije na Ukrajinu, ali i o svojoj novoj knjizi "Kritika globalne etike", koja tretira pitanja globalizacije, deglobalizacije i modela etiziranja globalnog društva.

"Na Fakultetu političkih nauka švajcarskog UMEF Univerziteta uspostavljen je master program međunarodnih odnosa i globalne politike za buduće političke, ekonomske lidere, koji podrazumijeva sučeljavanje teorijskih koncepata i dijalog sa istaknutim međunarodnim zvaničnicima. Osnov programa, prema riječima UMEF Univerziteta, predstavlja doprinos lidera, zvaničnika i akademika koji sa polaznicima dijele inovativnu viziju, znanje i višegodišnje iskustvo. Tako je juče na ovom univerzitetu predavanje imao aktuelni predsjednik Austrije Aleksander Van der Belen", saopšteno je iz Vlade.

Sjedište švajcarskog UMEF Univerziteta nalazi se u zamku koji je napravljen 1427. godine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.