Rajzing Rajnke: Pojedini crnogorski lideri nisu osudili agresiju Rusije nad Ukrajinom, imajte to na umu
Džudi Rajzing Rajnke

Rajzing Rajnke: Pojedini crnogorski lideri nisu osudili agresiju Rusije nad Ukrajinom, imajte to na umu

Na mnogo načina sudbina Crne Gore utiče na sudbinu regiona. Koraci koje ova zemlja preduzima da bi osigurala svoj budćnost će pomoći njenim susjednima da osiguraju svoju, kazala je ambasadorka SAD u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke na 2BS Forumu.

Prema njenom mišljenju Crna Gora se suočava sa tri prijetnje – unutrašnjom, spoljašnjom i egzistencijalnom.

Rajnke je pohvalila šefa crnogorske diplomatije Ranka Krivokapića zbog saopštenja Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore u kojem su referendumi na okupiranoj ukrajinskoj teritoriji definisani kao direktno kršenje nezavisnosti Ukrajine.

“Takođe, želim da pohvalim nedavnu izjavu predsjednika Đukanovića. U toj izjavi pokušaj Rusije da anektira ukrajinsku teritoriju su jasno osuđeni. Sa druge strane, moram da istaknem da postoje crnogorski lideri koji su propustili da direktno i javno osude rusku agresiju i pokazali su da ne dijele naše zajedničke euroatlantske vrijednosti. Imajte to na umu“, rekla je Rajzing Rajnke.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.