Zelenski: Kijev bi mogao da prekine isporuke struje Evropskoj uniji
Volodmir Zelenski

Zelenski: Kijev bi mogao da prekine isporuke struje Evropskoj uniji

Ukrajina bi mogla da prestane da isporučuje Evropi struju ako ne budu bili priključeni blokovi Zaporoške nuklearne elektrane, saopštio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

“Priključeni smo na evropske elektroenergetske mreže i možemo da snabdijevamo Evropu u tako teškom trenutku, tokom grejne sezone, možemo da snabdijevamo Evropu sa dosta jeftine struje. Već sada je snabdijevamo. Koliko će oni okupirati tu stanicu (Zaporošku nuklearku) sa isključivanjem naših blokova, u nekom trenutku ćemo prestati da isporučujemo struju u Evropu... I to vrijeme se približava“, rekao je Zelenski tokom video-obraćanja australijskoj vladi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.