Berancu pritvor 30 dana zbog nasilja nad bivšom suprugom

Berancu pritvor 30 dana zbog nasilja nad bivšom suprugom

Berancu B.J. određen je pritvor do trideset dana zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Predsjednik Osnovnog suda i sudija za istragu Ivan Došljak u rješenju o pritvoru je naveo da je B.J. osumnjičen da je prekršio mjeru zaštite od nasilja u porodici, odnosno zaštitnu mjeru zabrane uznemiravanja i uhođenja svoje bivše supruge K.I. koju mu je ranije odredio Sud za prekrsaje.

Osumnjičeni je 13. septembra došao na radno mjesto bivše supruge u beranski Doma zdravlja, i na hodniku je udario otvorenom šakom u lice.

Nekoliko dana kasnije, 4. oktobra, opet je došao u Dom zdravlja i čekao je sat vremena ispred kancelarije, gdje se oštećena zaključala.

Istog dana oko 15.30 sati došao je ispred njenog stana i predao joj baterijsku lampu umotanu u papirnu maramicu, rekavši joj da su sada na lampi njeni otisci i da je to pokušaj ubistva, što je, kako se navodi u rješenju u pritvoru, kod njegove bivše supruge izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.