UP:  Jedan od organizatora kriminalne organizacije u Danskoj uhapšen u Podgorici
Ilustracija

UP: Jedan od organizatora kriminalne organizacije u Danskoj uhapšen u Podgorici

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala učestvovali su u međunarodnoj akciji koju je inicirala i vodila danska policija, u saradnji sa EUROL-om, usmjerena na lišenje slobode više lica članova kriminalne organizacije, koja se bavila krijumčarenjem većih količina opojne droge u Danskoj.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa policijskim službenicima Regionalnog centra „Centar“, Odjeljenjem bezbjednosti Podgorica, su juče sproveli akciju ciljanog traganja, u okviru koje je u Podgorici locirano i lišeno slobode međunarodno traženo lice E.J.R. (30) - saopštila je Uprava policije.

Ovo lice se, kako se dodaje u saopštenju, navedenom potjernicom potražuje radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnih djela posjedovanje oružja, proizvodnja ili skladištenje opojnih sredstava sa ciljem predaje istih većem broju lica za značajnu sumu novca ili pod drugim otežavajućim okolnostima Krivičnog zakonika Danske.

Lice se sumnjiči da je kao jedan od organizatora kriminalne organizacije u Danskoj, sprovodio krijumčarenje većih količina opojnih droga, kokaina, heriona i hašiša iz drugih zemalja i sprovodio dalju prodaju na teritoriji Danske.Lišenje slobode ovog lica u Crnoj Gori je sprovedeno sinhronizovano sa drugim policijskim aktivnostima na teritorijama Danske, Švedske i Holandije - zaključuju iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.