Medojević: Abazović postavio lojalne ljude na ključna mjesta koji su upravljali švercom cigareta i droge

Medojević: Abazović postavio lojalne ljude na ključna mjesta koji su upravljali švercom cigareta i droge

Šverc je veći bio u toj godini kada smo mi došli na vlast, nego u godini prije toga kada je DPS vršio vlast

Odgovornost za šverc cigareta treba da se traži od odlazećeg premijera Dritana Abazovića, direktora policije Zorana Brđanina, Rada Miloševića i svih ključnih aktera, a ne da se krivica prebaci na vozača kamiona i običnog službenika, kazao je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

On je za Gradsku RTV izjavio da je Abazović postavio lojalne ljude na ključna mjesta koji su upravljali švercom cigareta i droge .

“Rade Milošević je dio kadrovske kombinatorike URE, iza koje stoje  vlasnici Vijesti koji su od starta iskazivali interes da preuzmu monopol nad bezbijednosnim sektorom”, objašnjava Medojević.

Dodaje i da je za vrijeme prethodne dvije Vlade došlo do ekspanzije šverca cigareta.

“Baš u tom periodu, kada je Zdravko Krivokapić postao premijer, a kada je Dritan Abazović bio koordinator službe bezbjednosti, ukazivao sam da je šverc veći bio u toj godini kada smo mi došli na vlast, nego u godini prije toga kada je DPS vršio vlast. Kao neko ko se bori protiv toga 30 godina, jednostavno nisam mogao to da prihvatim. Od početka sam ukazivao da su Abazović i Krivokapić postali dio švercerskih kartela cigareta. Kasnije je Abazović, to se vidi, postao i dio švercerskih kartela za šverc kokaina”, naglašava Medojević.

Švercerske aktivnosti u Crnoj Gori otkrili su strani partneri, jer kako kaže, nijesu imali povjerenja u Vladu odlazećeg premijera Abazovića, kao ni u policiju i službe bezbijednosti.

“Upravo njihovom aktivnošću je došlo do otkrivanja ovog švercerskog kanala, i ja sam ohrabrio tužioca Novovića da izdrži političke pritiske od Abazovića i da istragu dovede do kraja, jer je šverc cigareta bio i ostao Vladin posao i on ne može da se obavlja bez znanja predsjednika Vlade, koji od toga ima korist.Tako da je ovdje jasno da tužilac, ako krene da pravi istragu, da sigurno nisu krivi samo vozač kamiona ili neki službenik. Odgovornost treba da se traži od premijera, od direktora policije, direktora carine i svih tih ključnih karika da bi se organizovao jedan ovako složen logistički posao”, smatra Medojević.

U prethodnom periodu polemisalo se o tome ko je postavio Rada Miloševića na mjesto direktora Uprave prihode i carina. Medojević je, nedavno, na pres konferenciji izjavio da je Milošević kadar Milojka Spajića. Tu prozivku za Gradsku RTV, demantovao je bivši ministar finansija koji je kazao da je Milošević bio prvorangirani kandidat Uprave za kadrove, koja je sprovela konkurs za mjesto direktora Uprave prihoda i carina.

Resor na čijem je čelu bio, je, kako navodi, po toj preporuci i meritokratskom načelu da kandiduje kadrove sa najboljim ocjenama, iste predložio Vladi, koja je zvanično imenovala kandidata.


Izvor: gradski portal
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.