Abazović: Podrška Vlade u rješavanju prostornih kapaciteta Tužilaštva
Dritan Abazović

Abazović: Podrška Vlade u rješavanju prostornih kapaciteta Tužilaštva

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović posjetio je danas prostorije VDT i SDT, gdje je razgovarao sa vršiteljkom dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva Majom Jovanović i glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem u cilju razmatranja mogućnosti najskorije realizacije Informacije o ustupanju Stare zgrade Vlade Državnom tužilaštvom, saopšteno je iz Vlade.

Tokom sastanka govorilo se i o obezbjeđivanju sredstava i dinamici prilagođavanja ustupljene zgrade, kao i rješavanju drugih tekućih problema u funkcionisanju rada Tužilaštva koji se tiču administrativnih i prostornih nedostataka.

"Premijer Abazović je upoznat sa mogućnošću da se adaptacija Stare zgrade Vlade vrši uz novčanu pomoć međunarodnih partnera. Takođe, predsjednik Vlade je upoznat sa Radnim sporazumom o saradnji Vrhovnog državnog tužilastva Crne Gore i Kancelarije evropskog javnog tužioca (European Public Prosecutor's Office - EPPO) na čelu sa Laurom Koveši", navodi se u saopštenju Kabineta. 

Ovaj sporazum sa Evropskim javnim tužiocem, dodaju, predstavlja veliko priznanje dosadašnjim rezultatima novog rukovodstva Tužilaštva i podsticaj za uspješni nastavak borbe protiv svih oblika kriminaliteta.

Zaključuje se da će Vladanastaviti da pruža punu podršku Tužilaštvu u narednom periodu, sa posebnim fokusom na poboljšanje uslova rada i tehničke opremljenosti tužilačke organizacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.