Rekordna 433 dobitnika lutrije na Filipinima, nadležni pokreću istragu
Ilustracija

Rekordna 433 dobitnika lutrije na Filipinima, nadležni pokreću istragu

Rekordna 433 dobitnika izvučena su za glavnu nagradu nacionalne lutrije na Filipinima, zbog čega je upućen poziv na pokretanje istrage.

Ovo je najveći broj dobitnika glavne nagrade u igri “Grand loto“ u istoriji, prenose lokalni mediji.

Dobitnu kombinaciju za nagradu od oko četiri miliona dolara prošlog vikenda činio je niz brojeva koji su svi djeljivi sa devet. Lider političke manjine u senatu Koko Pimental pozvao je na pokretanje istrage zbog “sumnjivih“ rezultata.

Jedan stručnjak rekao je za BBC da su šanse za ovako veliku grupu dobitnika jedan prema “jedan sa 1.224 nule“.

“Ne znam da izgovorim taj broj pošto je tako veliki. Broj molekula u poznatom univerzumu ima 80 nula“, izjavio je profesor matematike na Univerzitetu Filipina Gvido David.

Učesnici igre “Grand loto“ biraju šest brojeva od 1 do 55. Da bi dobio džekpot, igrač mora da pogodi svih šest brojeva koje izvuče organizator lutrije.

“Ove loto igre imaju odobrenje od Republike Filipina. Zato je potrebno da očuvamo i zadržimo integritet igara na sreću“, rekao poslanik Pimental uz poziv da se provede istraga o ovom neobičnom rezultatu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.