Vučurović: Parlamentarna većina će izmjenama zakona urediti poziciju predsjednika

Vučurović: Parlamentarna većina će izmjenama zakona urediti poziciju predsjednika

Parlamentarna većina će uskoro, izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku, urediti njegovu poziciju u ustavno-pravnom sistemu, tako da više neće biti prostora za proizvoljna tumačenja, niti za inicijative poput skraćenja mandata Skupštini, saopštio je poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović.

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) danas su najavili da će ta stranka podnijeti novu inicijativu za skraćenje mandata Skupštini, koju će potpisati trećina poslanika.

Vučurović je kazao da će parlamentarna većina uskoro, izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku, urediti njegovu poziciju u ustavno-pravnom sistemu.

"Tako da neće više biti prostora za razna proizvoljna tumačenja, niti za inicijative poput ove o skraćenju mandata Skupštine“, naveo je Vučurović.

On je rekao da imaju 41 poslanika parlamentarne većine i da je pred njima niz važnih odluka.

"„A oni koji su nas glasali 30. аvgusta upravo i očekuju da povlačimo hrabre i mudre poteze od kojih zavisi budućnost države i bolji život građana“, naveo je Vučurović.

Kako je kazao, namjera DPS-a je jasna i oni očajnički i uzaludno pokušavaju da uzdrmaju jedinstvo parlamentarne većine, imajući u vidu činjenicu da ta većina ima velike mogućnosti i da će ih nesumnjivo iskoristiti.

"Jasno je ko je naš zajednički protivnik i ko je protivnik Crne Gore i njene budućnosti, i taj sto prije mora biti poslat u političku istoriju“, rekao je Vučurović.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.