Biznismen blizak Miloradu Dodiku stavljen na crnu listu SAD

Biznismen blizak Miloradu Dodiku stavljen na crnu listu SAD

Američko Ministarstvo finansija stavilo je na crnu listu Slobodana Stankovića, biznismena bliskog Miloradu Dodiku, objavio je N1 u Bosni i Hercegovini.

Za Stankovića SAD kažu da je materijalno pomagao, sponzorisao ili pružao finansijsku, materijalnu ili tehnološku podršku ili robe/usluge Dodiku, piše N1 Sarajevo.

Na crnoj listi našla se i firma “Integral inžinjering” a.d. Laktaši koja se povezuje sa Slobodanom Stankovićem, koji je bivši vlasnik ATV-a, medija kojem su takođe nedavno uvedene sankcije.

“Integral inžinjering” je stavljen na listu jer je bio u vlasništvu ili pod kontrolom ili delovao za ili u ime Stankovića, direktno ili indirektno.

Ranije je i lider SNSD-a Milorad Dodik stavljen na crnu listu SAD zbog pokušaja urušavanja Dejtona i ugrožavanja stabilnosti u BiH.

Na crnu listu stavljen je i premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić zbog, kako navode, potkopavanja demokratskih procesa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.