Mihajlović: Nije nimalo čudno što nas pitaju kad ćemo uvesti sankcije Rusiji

Mihajlović: Nije nimalo čudno što nas pitaju kad ćemo uvesti sankcije Rusiji

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocijenila je da “nije nimalo čudno” što evropske zemlje “pitaju” Srbiju kada će uvesti sankcije Rusiji.

Ona je ocijenila da rat u Ukrajini „nije kao drugi koji se dešavaju svake godine u svijetu“.

„Ovo je korak do svjetskog sukoba, a kada se nalazimo pred takvim događajem, onda treba kao i pred Prvi i pred Drugi svjetski rat jasno da kažemo svoj stav i vjerujem da ćemo uskoro biti još jasniji“, rekla je Mihajlović u Boru, gdje je prisustvovala obilježavanju Dana grada.

Ponovila je da Srbija ne priznaje rezultate referenduma u četiri ukrajinske oblasti i odluku Rusije da „protivpravno pripoji 15 odsto teritorije jedne nezavisne i suverene zemlje“.

„Strašno je šta predsjednik Rusije Vladimir Putin radi svom narodu, zaustavlja i uništava budućnost i ne samo to, već je pogazio slavnu borbu Rusa u Drugom svjetskom ratu, kada su se borili za slobodu protiv nacizma, a ne za osvajanje teritorija“, navela je potpredsjednica Vlade, a prenio njen kabinet.


Izvor: Beta
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.