Adžić: Policija će sankcionisati sve ono što su nezakoniti uticaji u zemlji

Adžić: Policija će sankcionisati sve ono što su nezakoniti uticaji u zemlji

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kaže da će policija sankcionisati sve ono što su nezakoniti uticaji u zemlji, ali da neće donositi odluke na osnovu simpatija ili nečijih indicija.

Adžić je, tokom sjednice Skupštine Crne Gore na Cetinju, odgovarajući na pitanja Andrije Popovića o miješanju Srbije u izborne procese, rekao da su već ušli u tu priču.

Poslanik Andrija Popović kazao je da su primjetni negativni uticaji Srbije i Srpske napredne stranke, uoči lokalnih izbora u Budvi. 

"Dobili smo zvaničnu potvrdu da se funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) već miješaju u lokalne izbore u Budvi, da su stalno prisutni tamo", rekao je Popović.

Ministar Adžić, sa druge strane, kaže da se nekome ne može zabraniti ulazak u Crnu Goru, ako nema formalnih zabrana ulaska, ili nijesu evidentirane njegove nelegalne radnje.

"Bez obzira ko kojoj partiji pripadao, i koju ideologiju propagirao, ukoliko nema formalnih zabrana ulaska u Crnu Goru, i ukoliko u Crnoj Gori nijesu evidentirane njegove nelegalne radnje, mi nemamo mogućnost da samo na osnovu nečijih simpatija ili indicija zabranimo boravak na teritoriji bilo koje opštine", pojasnio je Adžić.

Ono što su, kako kaže, "naše nadležnosti koristimo u skladu sa zakonom, prema svima se ponašamo jednako i ko god vrši neprimjeren uticaj biće sankcionisan".

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.