Uhapšen šef Komisije Uprave prihoda i carina i vozač kamiona
Ilustracija

Uhapšen šef Komisije Uprave prihoda i carina i vozač kamiona

Šef Komisije za uništavanje cigareta Uprave prihoda i carina Elvir Adrović uhapšen je zbog nestanka kamiona krcatog cigaretama na ruti tokom pratnje konvoja od skladišta "Zetatransa" ka Nikšiću, gdje je akcizna roba trebalo da se spali pod patronatom države, saznaju "Vijesti".

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapšen je i vozač ukradenog kamiona Dalibor Brnović, koji je zaposlen u firmi "Brnović Trans" iz Podgorice, a koji je bio zadužen za prebacivanje vrijednog tovara od Podgorice ka Nikšiću.

Dalibor Brnović je i vlasnik firme "Brnović Trans".

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja Uprave policije sklapaju kockice kompletne uigrane švercerske šeme, pa se tako očekuju nova hapšenja u Upravi prihoda i carina ali i u lancu krijumčara čiji je plan bio da se domognu cigareta vrijednih gotovo milion eura.

Nakon 30-časovne potrage službenici SPO pronašli su u nedjelju poslijepodne, u blizini Veljeg brda nadomak Podgorice, skriveni kamion pun cigareta, koji je dan ranije nestao tokom vožnje od carinskog skladišta “Zetatransa” ka Nikšiću.

Potraga za tovarom krenula je u subotu ujutro, kada su, kako je rečeno “Vijestima, agenti snimili kako iz carinskog skladišta “Zetatransa”, u pratnji članova Komisije za spaljivanje cigareta UPC, izlaze dva kamiona natovarena cigaretama, koje je trebalo da se odvezu do Nikšića i spalionice firme “M construction”.

U Nikšić je, u pratnji policije i članova Komisije za spaljivanje, stigao samo jedan kamion iz konvoja, što je bio alarm da službenici SPO krenu u akciju privođenja sumnjivih osoba, ali i službenika čiji je posao bio da štite i čuvaju cigarete koje je država oduzela i obavezala se da će ih po zakonskoj regulativi - spaliti.

Zbog nestanka kamiona, policija je na informativni razgovor u subotu veče pozvala i direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića, koji je nakon isteka šest sati, otišao kući, ali su inspektori zbog daljeg izviđaja zadržali njegov telefon.

Milošević je tokom noći između subote i nedjelje iz sjedišta UPC uzeo i dokumentaciju sa internim dokumentima i predao je policiji, a satima je morao i da odgovara na broja pitanja inspektora...

Osim Miloševića, policija je cijele noći u svojstvu građana uzimala izjave i obavještenja od pet članova Komisije za spaljivanje cigareta UPC, vozača kamiona, ali i nekoliko zaposlenih u carinskom terminalu “Zetatransa”, kako bi pokušali da otkriju gdje je i kako nestao kamion.

Vijesti

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.