Sekulović pušten na slobodu iz tužilačkog pritvora

Dugogodišnjem diplomati MVP bio određen pritvor do 72 sata

Sekulović pušten na slobodu iz tužilačkog pritvora

Dugogodišnji diplomata Ministarstva vanjskih poslova Radomir Sekulović pušten je juče iz tužilačkog pritvora na slobodu, nakon što mu je 30. septembra određen pritvor do 72 sata - saznaje Pobjeda.

Podsjećamo, u četvrtak 29. septembra u akciji Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), koja je koordinisana sa crnogorskim međunarodnim partnerima, a po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), pokrenuta je istraga protiv više osoba u Podgorici zbog sumnje da su sarađivali sa ruskom tajnom službom.

Kako je tada Pobjeda saznala, riječ je o dva crnogorska državljanina, šest ruskih diplomata i tridesetak ruskih državljana koji imaju privremeni boravak u Crnoj Gori.

Dan kasnije, 30. septembra, kako je Pobjedi potvrdio portparol Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić, dvije osobe su nakon pretresa stanova i drugih prostorija uhapšene i protiv njih je policija podnijela krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

- Izviđaj za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža je u toku, pred ovim tužilaštvom - rekao je tada Radonjić za naš portal.

Kasnije tog dana našem portalu je iz podgoričkog ODT-a potvrđeno da je Sekuloviću određen pritvor do 72 sata, dok je drugi uhapšeni Vladimir Belojević pušten da se brani sa slobode.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su rekli da će u sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode ovaj resor i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja, biti uskraćen boravak i zabrana ulaska za 28 stranih državljana.

Nastavlja se međunarodna akcija razbijanja ruske mreže agenata u Crnoj GoriKako se realizuje ,,meka moć“ RusijeMinistar unutrašnjih poslova Filip Adžić, nakon procjene Agencije za nacionalnu bezbjednost, potpisa...

- Kroz operaciju koju je sprovela Agencija za nacionalnu bezbjednost predmeta lica su indicirana kao nosioci malignog uticaja sprovedenog za interese stranih službi - kazali su iz MUP-a 30. septembra.

Pod istragom je i najmanje tridesetak ruskih državljana koji žive u Crnoj Gori i imaju dozvolu za privremeni boravak u našoj zemlji, a za koje se sumnja da su, po nalozima ruskih diplomata iz Ambasade Rusije, odrađivali prikupljanje podataka i ostvarivanje kontakata sa ljudima iz državnih i privatnih kompanija u Crnoj Gori.

Prema saznanjima našeg lista, moguće je da će biti i veći broj ruskih državljana koji se nalaze u Crnoj Gori, jer sva operativna saznanja i podaci koje šalju partnerske službe ukazuju da je tokom posljednjih nekoliko godina Moskva u mrežu špijunskih aktivnosti uključila brojne svoje državljane.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.