Ivanović: Demokrate ne mogu da oproste fotelju predsjednika Skupštine; Zenka: Većina iz 2020. više ne postoji

Ivanović: Demokrate ne mogu da oproste fotelju predsjednika Skupštine; Zenka: Većina iz 2020. više ne postoji

Nakon što poslanici sinoć nijesu izglasali prijedlog za razrješenje predsjednice Skupštine Danijele Đurović, oprečni su stavovi o tome ko zapravo čini većinu u parlamentu.

Iz SNP-a za Gradsku TV je saopšteno da parlamentarna većina ne može da se veže na osnovu tajnog glasanja u Skupštini.

Sa druge strane, predstavnici manjinskih naroda, kažu da ona više ne postoji.

Nakon što je poslanik Demokrata Momo Koprivica saopštio da je Đurović spašena glasovima DPS-a i onih koji su je zajedno sa DPS-om izabrali, poslanik SNP-a Dragan Ivanović za Gradsku televiziju navodi da Demokrate ne mogu da oproste fotelju predsjednika Skupštine, pa da zato sa toliko nervoze prihvataju činjenicu da Đurović nije smijenjena.

“Pitam ih javno preko vaše televizije, sa kim su oni smijenili Vladu 19-og avgusta? Mi to nijesmo baš toliko koristili kao napad na Demokrate. Na kraju krajeva ovo glasanje je bilo tajno, kako je ko glasao, zar sad možemo da znamo? Zaista ne mogu da vjerujem da su oni toliki stručnjaci”, kazao je Ivanović.

Podsjeća na raniji dogovor stare parlamentarne većine da ukoliko predstavnici partija prihvate da Skupština pripadne nekom drugom, Đurović će podnijeti ostavku.

“Ne vidim problem da to bude i sjutra ako se lideri partija dogovore oko toga. Znači potpuno jasno i niko ne može u ovom trenutku da prigovara gospođi Đurović, ona je juče izašla pred javnost i to saopštila. I to je naš partijski stav i mi ćemo istrajati na tome. Bilo to da traje, dva, tri, pet dana. Jučerašnje glasanje je bilo takvo kakvo je bilo. To što su Demokrate nervozne, to je njihov problem”, navodi Ivanović.

Uprkos oprečnim stavovima, Ivanović i dalje tvrdi da je većina u parlamentu ona koja je pobijedila na izborima 2020. 

“Očekivao sam da ćemo juče poslije one sjednice na kojoj nijesmo prihvatili dnevni red za skraćenje mandata, izaći ponovo sa listom, ponovo je priložiti tj. dostaviti predsjedniku države i tražiti od njega da poštuje parlamentarnu većinu u Crnoj Gori”, istakao je Ivanović.

Sa druge strane, predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka smatra da parlamentarna većina iz avgusta 2020. više ne postoji.

“Oni jednostavno tvrde da imaju većinu, a apsolutno u ni jednom segmentu ne vidimo da imaju tu većinu i da su se barem približno dogovorili oko tog da će da formiraju 44. vladu. Dokazali su još jednom da oni imaju unutar sebe neke nepremostive nesuglasice i jednostavno njih drži samo inat prema jednoj političkoj opciji”, kazao je za Gradsku televiziju Zenka.

Izvor: gradski.me

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.