Knežević traži saslušanja zbog protjerivanja ruskih diplomata i zabrane ulaska u zemlju Božoviću
Milan Knežević

Knežević traži saslušanja zbog protjerivanja ruskih diplomata i zabrane ulaska u zemlju Božoviću

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, Milan Knežević, kazao je kako planira da zakaže sjednicu tog tijela, na kojoj će predložiti saslušanje premijera Dritana Abazovića, šefa diplomatije Ranka Krivokapića, te čelnika u bezbjednosnom sektoru i Državnom tužilaštvu.

"Povodom nedavnog hapšenja crnogorskih državljana, među kojima je jedan visoki funkcioner MVP-a, zabrane ulaska ambasadora Srbije u Crnu Goru i još dvadeset osmoro stranih državljana, protjerivanja ruskih diplomata, uz konfuzne i kontroverzne informacije koje dolaze od strane zvaničnih organa Vlade i SDT-a, uz naglašeni narativ da je ugrožena bezbjednost države, planiram da zakažem sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu. Na sjednici ću predložiti saslušanje premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića, ministra odbrane Raška Konjevića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, v.d. direktora ANB-a Save Kentere, v.d. VDT-a Maje Jovanović i GST-a Vladimira Novovića", saopštio je predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta.

Kazao je da su neophodne dodatne informacije o navedenim slučajevima.

"Imajući u vidu učestale zloupotrebe službenog položaja, onih koji bi trebalo da sprovode, ali i štite Ustav i zakone Crne Gore, smatram za svoju dužnost, da zakazivanjem sjednice Odbora dobijemo informacije o navedenim slučajevima. Bez namjere da sa pozicije predsjednika Odbora saopštavam političke stavove, dok ne obavimo kontrolno saslušanje, ipak moram primijetiti da ovoliko nelogičnosti koje saopštavaju predstavnici državnih organa, najbolje govori o tome da su za rasulo u bezbjednosnom sektoru upravo najodgovorniji oni koji upravljaju njime. I da je njihov najveći bezbjednosni uspjeh što se dosad nisu poubijali na sjednicama Vlade", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.