U Bijelom Polju održana manifestacija „Vojska u Vašem gradu“
Foto: BP Biro

U Bijelom Polju održana manifestacija „Vojska u Vašem gradu“

U Bijelom Polju, na Trgu slobode danas je održana manifestacija "Vojska u vašem gradu", koju organizuju Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore, uoči predstojećeg Dana Vojske, 7. oktobra.

Građani su imali priliku da se upoznaju sa opremom i naoružanjem crnogorske vojske, kao i da se informišu o mogućnostima zaposlenja koje pruža Vojska Crne Gore.

Poručnik Jovica Đuretić, istakao je da je cilj ove manifestacije da se građani upoznaju sa sposobnostima Vojske Crne Gore.
„Izložili smo samo dio sredstva i opreme, a sve sa ciljem da i građanima Bijelog Polja približmo sve aktivnosti Vojske, njene sposobnosti i kapacitete. Kolege su zainteresovanima dali sve informacije o o tehničkim karakteristkima opreme i oružja, načinu upotrebe, kao i to u kojima situacijama se upotrebljavaju. Takođe,  pružili smo im i sve informacije o vojnom pozivu, ljetnjem vojnom kampu, dobrovoljnom služenju vojnog roka, ali i upisu na inostranim vojnim akademijama. Zaista nas raduje veliko interesovanje Bjelopoljaca, žele da se oprobaju u tome kako je biti vojnik, da osjete taj vojnički život i nadam se da će neko od mladih pronaći sebe u Vojci Crne Gore ili u nekim drugim našim specijalnostima“, istakao je poručnik Đuretić.

IMG5c0361fd8488200a50c6aba276773dc0V
On je napomenuo da su u okviru manifestacije "Vojska u vašem gradu" izložene fotografije Srđe Martinovića, pod nazivom “Crnogorska vojska kroz vrijeme”.

"Riječ je o bogatoj kolekciji od oko 200 fotografija, koje na najbolji način prikazuju kroz šta je sve to naša Vojska prokazila kroz vrijeme“, dodao je poručnik Vojske Crne Gore.
IMG97e1d022fd862379df88763780b412b5V


Prisutni posjetioci su sa oduševljenjem razgovarali sa pripadnicima Vojske Crne Gore koji su pokazivali izloženu opremu. Postavku su posjetili osnovci i srednjoškolci iz Bijelog Polja, kao i predsjednik Opštine Petar Smolović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.