Forca: Nedopustiv poziv za Kosovo sa fusnotom na 9. samit ministara finansija u Budvi

Forca: Nedopustiv poziv za Kosovo sa fusnotom na 9. samit ministara finansija u Budvi

Za Novu Demokratsku Snagu FORCA je neprihvatljivo da se kao fusnota poziva Republika Kosovo, imajući u vidu činjenicu da je Crna Gora, kao 49. država, priznala Kosovo kao nezavisnu državu 9. oktobra 2008., saopštili su iz te partije.

Od 29. septembra do 1. oktobra u Bečićima/Budva, kako navode iz partije, održava se 9. Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava za zemlje regiona Balkana.

Samit se, organizuje od strane Saveza ekonomista Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija Crne Gore.

“Za Novu Demokratsku Snagu FORCA je neprihvatljivo da se kao fusnota poziva Republika Kosovo, imajući u vidu činjenicu da je Crna Gora, kao 49. država, priznala Republiku Kosovo kao nezavisnu državu 9. oktobra 2008. godine”, poručuju iz te partije.

Ministarstvo finansija Crne Gore, kao državna institucija koja je doprinijela realizaciji ovog samita, kako ocjenjuju iz Force,  “nije trebalo da prihvati tako nešto, koja ne doprinosi unapređenju odnosa Crne Gore i Republike Kosovo, gdje je Crna Gora članica NATO-a”.

Nova Demokratska snaga FORCA poziva Ministarstvo finansija Crne Gore da se, kako kažu,  “distancira od sponzorisanja samita ovog tipa, koji ne doprinose unapređenju dobrosusjedske politike EU”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.