Đurović: Postoji mogućnost da Đukanović ukazom raspušti Parlament, neću podnijeti ostavku

"Predsjednik države da ne tumači Ustav kreativno"

Đurović: Postoji mogućnost da Đukanović ukazom raspušti Parlament, neću podnijeti ostavku

Postoji mogućnost da Đukanović ukazom, u skladu s 92 članom Ustava, raspušti Parlament, ali pozivam Đukanovića da ne tumači kreativno Ustav, kazala je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Parlament je, kako je kazala, funkcionisao i nastaviće i dalje da funkcioniše.

"Imali smo na kolegijumu dogovore u pravcu sazivanja sjednice na kojoj bismo glasali o sudijama Ustavnog suda. Odbor je juče završio saslušanja kandidata, pa bi preijedlog mogao biti pred Skupštinom 21. oktobra", kazala je Đurović.

Pozvala je na ozbiljnost kako bi se obezbijedila funkcionalnost ustavnog suda.

"Nadam se da niko neće kreativnim tumačenjem Ustava dovesti do destabilizacije", poručila je Đurović.

Kazala je i da neće podnijeti ostavku.

Podsjećamo, danas u 18 sati zakazan je nastavak ranije prekinute sjednice na kojoj bi trebalo da se glasa o inicijatici za smjenu Đurović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.