Đurović: Ne želim da vjerujem da bilo ko želi kreativnim tumačenjem da dovede do destabilizacije CG
Đurović

Đurović: Ne želim da vjerujem da bilo ko želi kreativnim tumačenjem da dovede do destabilizacije CG

Ako posmatramo u svijetlu stranu ustavnih i pravnih tumačenja mislim da je potrebno ukazati da je parlament danas pokazao da funkcioniše, poručila je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović nakon što dnevni red nije usvojen na sjednici na kojoj je trebalo da se raspravlja o inicijativi predsjednika države Mila Đukanovića o skraćenju mandata Skupštini.

Ona je poručila da se u parlamentu donose odluke i da je jučerašnje usvajanje rebalansa budžeta dokaz da to tijelo radi.

Predsjednica Skupštine je komentarisala tumačenje da Đukanović može raspuštiti parlament ukazom i pozvala ga da Ustav ne tumači kreativno.

"Ne želim da vjerujem da bilo ko želi kreativnim tumačenjem da dovede do destabilizacije Crne Gore",kazala je Đurović.

Ona je poručila da će parlament i u narednom periodu pokazati da funkcioniše.

"Znam da smo u vrlo osjetljivom trenutku kada se postavlja i pitanje funkcionalnosti drugih institucija, prije svega Ustavnog suda", dodala je Đurović.

Ona je istakla da su na kolegijumu razgovarali o sazivanju sjednice na kojoj bi glasali o sudijama Ustavnog suda.

"Očekuje se da Ustavni odbor utvrdi listu kandidata koja bi mogla biti na sjednici 21. oktobra prije lokalnih izbora", kazala je Đurović.

Odabir sudija, kako je kazala, je obaveza  - da bi pokazali funkcionalnost parlamenta.

Ona je poručila da neće podnijeti ostavku na mjesto predsjednice Skupštine.

"Podnošenje ostavke bi impliciralo neku moju krivicu, a ne smatram da je imam ni u kom dijelu. Sa druge strane spremna sam da ponovim da ukoliko bi došlo da uđemo u postupak da lider Demosa Miodrag Lekić dobije mandat, Danijela Đurović neće biti smetnja i prepreka formiranju većine",  poručila je predsjednica Skupštine.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.