Abazović: Nemamo vremena da čekamo, Crna Gora mora da aktivira Željezaru i proizvodi struju
Foto: RTCG

Abazović: Nemamo vremena da čekamo, Crna Gora mora da aktivira Željezaru i proizvodi struju

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da Crna Gora mora da aktivira Željezaru i da proizvodi struju.

Abazović je danas u Nikšiću razgovarao sa predstavnikom radnika Željezare Ivanom Vujovićem.

Kazao je da postoje neke opstrukcije vezane za održavanje Skupštine akcionara EPCG koja je planirana za 3. oktobar.

- Bilo je zahtjeva da Skupštine akcionara odgodi, ja nisam pobornik toga. Očekujem da Ministarstvo kapitalnih investicija predloži Bord direktora. Ako to oni ne budu uradili, predložiće Generalni sekretarijat Vlade, odnosno Kabinet premijera - rekao je Abazović, piše Portal RTCF.

Poručio je da nema vremena za čekanje te da nije riječ samo o Željezari.

- Generiše se svuda veliki problem u energetskom sektoru i mislim da institucije bi trebalo da rade. Taj Bord direktora EPCG treba da dovede do kraja operaciju preuzimanja Željezare. To je uvećanje državnog kapitala, vama mogućnost da radite, vaši poslovi će biti malo uobličeni i tu očekujem da bude kooperativni - rekao je Abazović Vujoviću.

Poručio je da će sve da uradim u najkraćem roku, što je u nadležnosti Vlade.

- EPCG isto mora da ima tu dinamiku. Razumijem da nije lako preuzeti fabriku i da ne žele neke "repove" turskog investitora ali mi mormao da završimo posao. Crna Gora mora da aktivira Željezaru i da proizvodi struju - istakao je Abazović.

Izvor:  RTCG

 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.