Jednoglasno usvojen Program razvoja Prijestonice Cetinje za 2023. godine, vrijedan 8.440.000 eura

Jednoglasno usvojen Program razvoja Prijestonice Cetinje za 2023. godine, vrijedan 8.440.000 eura

Rasprava na sjednici se vodila i oko problema u vezi sa mladima, rješavanje pitanja azila za napuštene kućne ljubimce, kao i raznih inicijativa za poboljšanje turističke ponude grada, razvoja ruralnog područja....

Program razvoja Prijestonice Cetinje za 2023. godinu usvojen je danas jednoglasno na sedmoj sjednici Skupštine Prijestonice.

Iz Službe gradonačelnika su saopštili da je program vrijedan 8.440.000 eura.

5439431programrazvojaprijestonicecetinje2023ff

Rasprava na sjednici se, kako se navodi u saopštenju, vodila oko rješavanja problema vodosnabdijevanja, tretmana otpadnih voda sa gradskog područja i izgradnje hidrotehničkog tunela, ali i drugih infrastrukturnih problema, problema u vezi sa mladima, rješavanje pitanja azila za napuštene kućne ljubimce, kao i raznih inicijativa za poboljšanje turističke ponude grada, razvoja ruralnog područja i slično.

Iz Službe su dodali da Program razvoja Prijestonice Cetinje za 2023. godinu dominantno tretira glavne probleme grada, vodosnabdijevanje i tretman otpadnih voda, ali i izgradnju nove sportske dvorane, poboljšanje infrastrukture na gradskom i ruralnom području, poboljšanje turističke ponude...

Javni poziv za dostavljanje prijedloga za Program razvoja Prijestonice Cetinje za 2023. godinu raspisan je 8. maja 2022. godine, a nakon dostavljenih predloga održana je najduža javna rasprava do sada, zaključno sa centralnom javnom raspravom koja je održana 27. jula 2022. godine.

"Članom 30. Zakona o Prijestonici za potrebe razvoja Prijestonice Cetinje u budžetu Crne Gore obezbjeđuju se sredstva u visini od 0,6% projektovane vrijednosti tekućeg budžeta Crne Gore, kojim se mogu finansirati: projekti koji doprinose otvaranju novih radnih mjesta, razvojni projekti, infrastrukturni projekti, projekti na očuvanju kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, projekti za valorizaciju turističkih potencijala, projekti od javnog interesa koji se realizuju po modelu javno-privatnog partnerstva i ostali projekti od značaja za razvoj Prijestonice", navodi se u saopštenju.

Članom 31. Zakona o Prijestonici, kako su pojasnili, propisano je da je gradonačelnik Prijestonice dužan da prijedlog godišnjeg Programa razvoja Prijestonice za narednu godinu, uz prethodno informisanje Skupštine Prijestonice, a nakon sprovedene javne rasprave, dostavi Senatu najkasnije do 01. oktobra. Godišnji Program razvoja Prijestonice Cetinje Senat Prijestonice usvaja najkasnije do 1. novembra tekuće godine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.