Bondov kaskaderski automobil prodat na aukciji za tri miliona funti: Novac ide u humanitarne svrhe

Bondov kaskaderski automobil prodat na aukciji za tri miliona funti: Novac ide u humanitarne svrhe

Replika automobila Aston Martin DB5, koji je poslužio za snimanje filma "Nije vrijeme za umiranje" iz franšize o agentu Džejmsu Bondu prodat je u srijedu na aukciji za tri miliona britanskih funti, objavila je aukcijska kuća Christie's.

Prihod ide u humanitarne svrhe, kao i novac ostvaren prodajom 24 drugih artikala vezanih uz franšizu, a povodom proslave 60 godina Džejmsa Bonda.

Predmete je moguće kupiti onlajn na aukciji koja traje do 5. oktobra.

Replika DB5, zaštitnog modela agenta 007, jedan je od osam primjeraka vozila posebno dizajniranih i proizvedenih za dugometražni film snimljen 2021. godine i jedino je kaskadersko vozilo koje su do danas ponudili na prodaju Aston Martin i produkcijska kuća EON.

Na aukciji su bili i drugi automobili, filmski kostimi i drugi predmeti vezani za slavnu sagu o britanskom špijunu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.