Bajdenova poruka naftašima: Amerika posmatra, ne podižite cijene zbog najave uragana
Džozef Bajden

Bajdenova poruka naftašima: Amerika posmatra, ne podižite cijene zbog najave uragana

Predsjednik SAD Džozef Bajden poručio je u Vašingtonu kompanijama koje se bave prometom nafte i gasa da ne podižu potrošačke cijene uoči udara uragana Ijan na jugozapadnu obalu Floride.

“Nemojte, ponavljam, nemojte ovo koristiti kao izgovor za povećanje cijena benzina ili za mešetarenje na račun američkog naroda“, rekao je Bajden na početku konferencije o problemu gladi u Americi.

Po njegovim riječima, uragan “ne daje izgovor za povećavanje cijena na pumpama“. Ako se to bude desilo, dodao je Bajden, on će lično zatražiti od federalnih zvaničnika da utvrdi da li je bilo “mešetarenja sa cijenama“.

“Amerika posmatra. (Naftna) industrija treba da učini pravu stvar“, dodao je Bajden.

Postoje naznake da je prosječna cijena benzina značajno skočila na Floridi uoči očekivanog udara uragana Ijan, čija je snaga četvrte kategorije na skali od pet. On je ojačao a olujni vjetar i kiša već šibaju Floridu. Procjenjuje se da će zbog Ijana biti poplavljeno oko 150 kilometara gusto naseljene oblasti oko mjesta Fort Majers, čija će okolina pretrpjeti direktni udar uragana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.